Весняна посівна кампанія на Кіровоградщині йде активними темпами

Квітень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 802 | Коментарі: 0

На цьому наголосив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Шевченко під час прес-конференції, присвяченої весняно-польовим роботам на території області.

 Цьогорічні весняно-польові роботи, у зв’язку із складними погодними умовами, розпочалися майже на тиждень пізніше ніж минулого року. Завадили посівній і весняні дощі з 12-го по 14-е квітня.
Станом на 15 квітня в області по всіх категоріях господарств вже посіяно ранні зернові на площі 80,7 тис. га (68%), зокрема, ярий ячмінь – 67,5 тис. га (67%), горох – 10,4 тис. га (74%), овес – 2 тис. га (80%), пшеницю – 0,9 тис. га (64%).
Крім того, на площі 1,7 тис. га (11%) розпочато сівбу цукрових буряків, а також соняшнику – на площі 3,9 тис. га (1%).
Готовність сільськогосподарської техніки, що задіяна у проведенні комплексу весняно-польових робіт, доведена до майже 100% відмітки.
Створений необхідний запас пально-мастильних матеріалів. При потребі 29,7 тис. тонн дизельного пального та 5,3 тис. тонн бензину, на сьогодні створено їх запас в обсягах 30,1 тис. тонн дизельного пального та 5,3 тис. тонн бензину, що становить 101% від потреби.
Крім того, з початку нинішнього року сільгоспвиробниками Кіровоградщини на 382 одиниці було оновлено парк сільськогосподарської техніки – на загальну суму 117 млн. 520 тис. грн.
Директор профільного департаменту також озвучив питання фінансового забезпечення аграріїв. Зокрема, на проведення комплексу весняно-польових робіт в області необхідно майже 2 млрд. 520 млн. грн., у тому числі на оплату праці – майже 303 млн. грн. При цьому, власні резерви аграріїв складають 2 млрд. 113 млн. грн. (забезпеченість – майже 84%), решту – 336 млн. грн. ними буде залучено у вигляді кредитів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool