Вакцина від кору на Кіровоградщині наявна в необхідній кількості

Січень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 881 | Коментарі: 0

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Рибальченко під час брифінгу для представників місцевих засобів масової інформації.

 "До області надійшли додаткові 2 тисячі доз вакцин КПК бельгійського виробництва (кір, краснуха, епідемічний паротит). Ми їх отримали внаслідок перерозподілу. Сьогодні ж роздамо їх усім територіям, пропорційно до кількості дітей, які підлягають плановій вакцинації. Протягом цього місяця ми отримаємо ще 3 тисячі доз таких вакцин. Продовжуємо працювати і щодо подальших поставок. Загалом в області протягом цього року плануємо щепити 44 тисячі осіб", – зазначив посадовець.

Олег Рибальченко нагадав, що вакцинації від кору, краснухи та епідемічного паротиту за календарем щеплень підлягають діти 1 року життя та діти 6 років. Дорослі, які не були вакциновані раніше, можуть щепитися за власні кошти.

Напружена ситуація із захворюваністю на кір в Україні, за словами директора профільного департаменту, спричинена тим, що у 2015-2016 роках катастрофічно не вистачало вакцин, а також масовою відмовою батьків щеплювати дітей. Відсоток вакцинації, зважаючи на це, був дуже низьким. Минулого року в ході додаткової імунізації дітей від 1 до 9 років значно покращили цей показник – до 95,8 % дітей 1 року, і до 82 % дітей 6 років.

На сьогодні в області підтверджено 10 випадків захворювань на кір: 4 дітей і 6 студентів, які навчаються в інших областях і приїхали на канікули. Географія поширення хвороби – місто Кропивницький та Кіровоградський район, а також Маловисківський і Гайворонський райони. Однак, за словами посадовця, ситуація поки ще не критична, оскільки минулого року на цей час в області було зареєстровано 18 випадків кору.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool