В Україні пройде Національний тиждень безпеки дорожнього руху

Листопад 10, 2013 | Новини | Переглядів: 925 | Коментарі: 0

Захід буде проходити з 11 по 17 листопада в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020рр.).

Впродовж тижня Державтоінспекція ініціює проведення профілактичних заходів «Пішохід», «П’яний за кермом злочинець», «Безпечна швидкість» та благодійну акцію «Здай кров – врятуй життя», круглі столи присвячені безпеці на дорогах, профілактичні акції, наукові та практичні заняття з безпеки дорожнього руху в трудових колективах на загальноосвітніх навчальних закладах області.
Мета Десятиліття – надати можливість для довгострокових та скоординованих дій на підтримку безпеки дорожнього руху і як наслідок – забезпечити передумови для суттєвого скорочення втрат на автомобільних дорогах. Завдання Тижня БДР – консолідація сил державних інститутів, громадських організацій, наукової спільноти та громадськості для вжиття реальних заходів для підвищення рівня безпеки дорожнього руху.
На Кіровоградщині такі заходи вже дали свої результати – у 2013 році вдалося не лише стримати зростання аварійності на автодорогах держави, але й забезпечити позитивну динаміку зниження кількості автопригод, загиблих і травмованих в них людей.
Однак ситуація все ще залишається складною: в середньому кожні 10 днів на автодорогах області в дорожньо-транспортних пригодах гинуть 2 людини та близько 11 учасників дорожнього руху отримують травми.
Для зміни ситуації на краще необхідні спільні зусилля органів державної влади, громадських організацій, наукового співтовариства, засобів масової інформації та суспільства загалом. Адже дотримання Правил дорожнього руху, засад безпечної поведінки та культури на дорозі, взаємодопомога – це основи безпечної та комфортної участі у дорожньому русі.

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool