В Україні існує реальний ризик спалаху кору

Липень 19, 2023 | Новини | Переглядів: 1052 | Коментарі: 0

Про це повідомила під час брифінгу у Кіровоградській ОВА керівниця Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Надія Оперчук.

Як вона зазначила, останній спалах кору в Україні був у 2017-2019 роках. За цей період перехворіло 112 тисяч людей. У Кіровоградській області, через належний рівень вакцинації, тоді перехворіло всього 908 людей, переважно дорослих, які були не щеплені. За шість місяців нинішнього року в Україні виявлено 20 випадків кору, і є ризик того, що ми стоїмо на порозі чергового спалаху хвороби.

"Кір майже завжди, як у дітей, так і у дорослих, протікає важко. Він часто ускладнюється важкими формами запалення легень, вушною інфекцією, енцефалітами. Дві дози вакцини створюють належний імунітет," - повідомила посадовиця.

Вакцинація дітей проти кору проводиться у два етапи: у 12 місяців і ревакцинація у 6 років. Для дітей вона безкоштовна.

Надія Оперчук також запевнила, що на сьогодні кожен заклад охорони здоров’я Кіровоградщини забезпечений вакциною у достатній кількості. Крім того, в області створено 13 мобільних бригад, які готові виїхати у будь-який куточок регіону.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool