Залізничники обговорили питання організації роботи з охорони праці

Листопад 18, 2011 | Новини | Переглядів: 1054 | Коментарі: 0

В учбово-методичному центрі охорони праці Одеської залізниці відбулася нарада-семінар, на якій фахівці з усіх залізниць України обговорили питання з організації роботи навчально-методичних центрів та вагонів охорони праці. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі ОЗД

Нарада-семінар проходила під головуванням начальника Головного управління охорони і організації праці Укрзалізниці Надії Соколовської. Одеську магістраль на даному заході представили головний інженер залізниці Григорій Бойко, начальник служби охорони праці Юрій Баранов, начальник учбового-методичного центру охорони праці Павло Волк та начальник вагону охорони праці Юрій Діденко.
В ході наради-семінару учасники обговорили важливу роль навчально-методичних центрів охорони праці для підвищення якості навчання на залізничному транспорті. Також обговорювались методи роботи та технічні засоби в процесі навчання, зокрема, мультимедійні та інформаційні технології. Наприклад, начальник учбового-методичного центру охорони праці Павло Волк доповів про великий обсяг робіт, які лише за рік виконали працівники центру. Зокрема, працівники центру друкують цікаві учбово-методичні статті на сторінках галузевого видання Одеської залізниці «Чорноморський гудок», також вони розробили та запустили інтернет-сайт (http://safety-rtc.com/), де кожен бажаючий може ознайомитися із законодавчими та нормативно-правовими актами охорони праці, розробленими учбово-методичними посібниками, відеофільмами цієї ж тематики тощо. У програмі Adobe Flash фахівці центру створили декілька анімаційних фільмів, що ілюструють небезпечність перебування поблизу колії, правила проїзду залізничних переїздів, а наразі розробляється анімаційний фільм, який стане у нагоді працівникам колійного господарства залізниць – «Безпека при розрядці температурних напружень рейок».
Підбиваючи підсумки наради-семінару всі учасники погодилися із важливістю використання в своїй просвітницькій роботі саме новітніх технологій, які наочно, в доступній, а іноді навіть ігровій, формі, дозволяють отримувати знання, що допоможуть уникнути травматизму в залізничній галузі.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool