В Одесі представники з України та Росії та обговорили перспективи створення залізничного контейнерного маршруту

Листопад 25, 2013 | Новини | Переглядів: 885 | Коментарі: 0

Делегація від крупного логістичного центру «Грузовая деревня» (Freight Village), що розташований у Калузькій області (РФ), запропонувала українським залізничникам та вантажовідправникам послуги користування їх універсальним залізничним терміналом для обробки будь-яких видів вантажів.

До послуг вантажовідправників розвинена інфраструктура терміналу: 7 колій протяжністю понад 1 км кожна, відкриті площадки для зберігання крупногабаритних вантажів, крупнотоннажних та малотоннажних контейнерів, контейнерне депо тощо.
Заступник генерального директора Укрзалізниці Петро Науменко підкреслив, що залізничники готові найближчим часом розробити графік руху контейнерного поїзда, врахувавши побажання вантажовідправників та підрахувати вартість перевезень. Залізничники стверджують, що вартість доставки контейнеру поїздом буде цілком конкурентоспроможною у порівнянні із автомобільним транспортом.
Начальник головного комерційного управління Юрій Меркулов зазначив, що Укрзалізниця має серйозний досвід у організації контейнерних маршрутів та при наявності достатнього обсягу вантажу заявленого до перевезення готові запропонувати маршрутну швидкість такого поїзда у 1 тис. 300 км на добу. Привабливою є спрощена процедура митного контролю при перевезенні контейнерним поїздом. Також позитивним для розвитку такого контейнерного маршруту була б зацікавленість російської сторони у формуванні зворотного вантажопотоку, адже відправляти вантаж в одному напрямку та отримувати порожні контейнери назад є не ефективним використанням ресурсів.
Вантажовідправників також цікавило питання можливості формування такого поїзда кількох раз на тиждень, адже очікувати формування поїзда до відправлення раз на тиждень є економічно невигідним, адже навіть за невеликих обсягів перевезень час швидкості повернення контейнеру відіграє важливу роль.
Протягом найближчого часу робоча група з представників Укрзалізниці, контейнерних терміналів, експедиторських компаній та портів розпочнуть роботу по визначенню обсягів перевезень, розглянуть питання тарифної політики для залізничного контейнерного маршруту між портами Одеського регіону та логістичним терміналом у Калузькій області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool