В Одесі обговорили питання взаємодії зернотрейдерів та залізниці

Липень 13, 2013 | Новини | Переглядів: 810 | Коментарі: 0

За прогнозами спеціалістів, урожай зерна цього року становитиме 54 млн тонн, що на 8 млн тонн більше аналогічних показників минулого року.

Саме тому актуальним є питання злагодженої роботи зернотрейдерів, експедиторів та перевізників. Сьогодні в Одесі відбулося засідання робочої групи з функціонування ринку зерна. У засіданні взяли участь зернотрейдери, експедитори, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Інвесторського центру продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Української Аграрної Конфедерації та Укрзалізниці.
У ході засідання стало відомо, що 61 % (19,7 млн тонн) від загального обсягу насипних сільськогосподарських вантажів, перевалка яких у 2012 році здійснювалася через порти, перевозиться залізницею.
Кількість заявок на перевезення сільськогосподарських вантажів, які надходять на залізницю протягом місяця, значно перевищує технічні та технологічні можливості залізниць з перевезень вантажів у зерновозах. При існуючому парку зерновозів залізниці в змозі щодоби навантажувати до 1200-1300 зерновозів, а заявок на навантаження в середньому приймається у 2-2,5 рази більше. Фахівці Головного управління перевезень Укрзалізниці працюють над удосконаленням процесу прийому заявок від вантажовідправників, тому розробили довідник переробних можливостей станцій відправлення і призначення з навантаження зернових вантажів і продуктів їх переробки. Це дозволяє забезпечити прийом планів перевезень зернових вантажів на елеваторах згідно з їх фактичними можливостями.
Залізничники зазначили, що наразі існують недоліки, які значно ускладнюють роботу залізниці: неритмічність навантаження протягом місяця і призупинення роботи у вихідні та святкові дні, збої графіка підходу суден, що спричиняє несвоєчасне вивільнення складських ємностей і, як наслідок, накопичення вагонів, а також здійснення митних, ветеринарних, фітосанітраних та інших видів контролю при відправленні зерна з елеваторів, при його вивантаженні у портах, адже часто завантажені вагони простоюють в очікувані оформлення процедур по кілька діб.
Усунення зазначених недоліків та стабільна протягом року робота зернотрейдерів дозволить існуючим парком зерновозів Укрзалізниці (при їх ефективному використанні) щодоби навантажувати 78-85 тис. тонн зерна.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool