В облдержадміністрації узгодили остаточний проект інтер’єру церкви-усипальниці родини Раєвських

Вересень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1268 | Коментарі: 0

З даного приводу відбулося спільне засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при облдержадміністрації та архітектурно-містобудівної ради при управлінні регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка.

На засіданні, зокрема, розглянуто проектні пропозиції щодо відновлення інтер’єрів, іконостасу та склепу Свято-Хрестовоздвиженської церкви-усипальниці родини Раєвських, що знаходиться в с.Розумівка Олександрівського району, розроблених КП "Архітектурно-планувальне бюро".
Головний архітектор проекту Юрій Пенязь презентував присутнім зміни зовнішнього і внутрішнього вигляду храму протягом останніх років та остаточний проект оздоблення церкви.
Загальний вигляд церкви вражає гармонійністю композицій. За проектом архітектора, її приміщення прикрашатимуть фрески, іконостас святих, портрети членів сім’ї генерала Раєвського та родинна символіка. Під куполом знаходитимуться вітражі з образами святих, а частина стелі пам’ятки нагадуватиме зоряне небо. Відповідний температурний режим у храмі забезпечуватиме система "тепла підлога", яку вмонтують під гранітне покриття.
Голова благодійного фонду ім. Раєвських Вадим Бухаров відзначив деяку схожість декору Розумівського храму з церквою, збудованою у Республіці Сербія на місці загибелі у сербсько-турецькій війні онука Миколи Раєвського.
У процесі тривалих обговорень деталей декору церкви-усипальниці, її призначення, учасники засідання дійшли висновку і проголосували за те, щоб пам'ятка функціонувала як комплексний об’єкт, пристосований як для музейної експозиції, так і для богослужіння.

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool