В облдержадміністрації обговорювалася радіаційна проблематика

Листопад 18, 2011 | Новини | Переглядів: 1164 | Коментарі: 0

За участі радника голови облдержадміністрації Миколи Сухомлина та в. о. заступника голови облдержадміністрації Галини Пастух відбулося чергове засідання робочої групи з вивчення радіаційно-екологічної ситуації в області та впливу іонізуючого випромінювання на стан здоров'я населення, під час якого попередньо проаналізовано виконання відповідного доручення голови облдержадміністрації Сергія Ларіна.


Нагадаємо, що рішення про створення робочої групи, що впритул розпочала вивчення радіаційно-екологічної ситуації та її зв'язку з рівнем онкозахворювань населення, прийнято головою облдержадміністрації через суспільну напругу з приводу радіаційної ситуації та її впливу на здоров'я, яка роками людям не дає спокою. Вагому роль у цьому, на переконання учасників засідання, має відіграти масштабна інформаційно-просвітницька робота серед населення, що має базуватися на результатах проведення наукових досліджень фахівців з різних галузей щодо радіаційного впливу на стан навколишнього природного середовища та стан здоров'я. Особливий акцент зроблено на продовженні роз’яснювальної роботи про безпечну діяльність заводу з конформації ядерного палива, що споруджуватиметься у Смоліному Маловсиківського району.
За інформацією начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Євгенії Шустер, ЗМІ області активно включилися у просвітницьку роботу – вже вийшла низка теле- та радіопередач на обласному телеканалі за участі провідних фахівців медичної галузі, науковців, опубліковано цикл статей у популярних друкованих виданнях. Про те, що журналісти серйозно перейнялися даною тематикою, свідчать матеріали в стилі журналістського розслідування. Крім того, мас-медіа щоденно інформують мешканців про рівень радіаційного фону. Євгенія Шустер також звернулася до членів робочої групи активніше долучатися до роз'яснювальної роботи.
Згідно із дорученням, робочою групою також заплановано провести в ЦПК цикл короткострокових семінарів з радонової тематики, опрацювати питання про створення в м. Кіровограді регіонального наукового центру з ядерних досліджень та радіаційної безпеки, розробити проект програми щодо співпраці кіровоградських фахівців та Шведського агентства з радіаційної безпеки щодо практичних заходів картографування радонових ризиків області, вмісту природних або штучних радіонуклідів у об’єктах довкілля. Також передбачається проведення диспансеризації пенсіонерів, які у свій час працювали на шахтах області, з метою з'ясування впливу умов роботи на стан їх здоров'я.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool