В облдержадіністрації говорили про лікування дітей

Грудень 22, 2011 | Новини | Переглядів: 1186 | Коментарі: 0

На днях відбулась прес-конференція начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Миколи Бенета

Аналізуючи стан дитячої захворюваності в області, особливу увагу Микола Бенет звернув на фактор сезонності, і зауважив, що простежується незначний ріст кількості хворих на вірусні респіраторні інфекції - грип та ГРВІ. У розрізі територій по області, також незначне збільшення кількості хворих, за словами Миколи Бенета, простежувалось на початку грудня в Ульяновському, Устинівському та Долинському районах.

Про якість лікування дітей Кіровоградщини детально розповів головний лікар обласної дитячої лікарні Юрій Коблянський. Він зазначив, що нині лікувальний заклад розрахований на 450 ліжко-місць, допомога хворим дітям надається за 24 спеціалізованими напрямками і щонайголовніше лікарня має два реанімаційних відділення. За словами Юрія Коблянського, реанімаційні бригади дитячої обласної лікарні за цей рік уже здійснили 800 виїздів. При обласній дитячій лікарні функціонує і поліклініка, медперсонал якої за зміну проводить 70 прийомів. Як розповів Юрій Коблянський, такі напрямки як нейрохірургія та допомога при опіках ведуть лікарі з обласної лікарні для дорослих, але при обласній дитячій лікарні. А дітям, які мають проблеми зі здоров'ям, що пов’язані із фтизіатрією або дерматологією, доводиться лікуватися у профільних медичних закладах – ліжко-місць в обласній дитячій лікарні для таких пацієнтів не передбачено. Що ж стосується дітей, хворих на грип чи ГРВІ, то як зауважив Юрій Коблянський, ті, які старше 2-х років, лікуються згідно із відповідними наказами у першій міській лікарні.
Юрій Коблянський зауважив, щороку кількість хворих дітей, які лікуються в обласній дитячій лікарні, зростає. Так, у 2010 році – це було близько 11 тисяч дітей, у минулому році – 12 тисяч, а вже цього року медичну допомогу одержали більше 13 тисяч маленьких пацієнтів.

Під час прес-конференції було порушено іще одну тему – вакцинації. Як розповіла головний педіатр управління охорони здоров'я облдержадміністрації Надія Дегтяр, рівень забезпеченості лікувальних закладів області вакцинами становить 70% і до кінця року це питання, за її словами, має бути повністю закрите. Дещо складніша ситуація із вакцинами для щеплень дітей віком 6 – 14 років від дифтерії та правцю – їх досі немає. Як відомо, у деяких регіонах України останнім часом почастішали випадки захворювань на кір. Але, як запевнила Надія Дегтяр – на Кіровоградщині спалахів кору немає.

Під час прес-конференції Микола Бенет порушив іще одну важливу, як для області тему – створення перинатального центру на базі обласної лікарні. Він підкреслив, що усі роботи по перинатальному центру уже практично завершено. Не враховуючи будівельних робіт та закупівлі медичного обладнання, проведено і підготовку медичного персоналу, що працюватиме в центрі. Так, 75% фахівців майбутнього перинатального центру – це працівники обласної лікарні. Як зазначив Микола Бенет, лікарі, які працюватимуть у перинатальному центрі, підвищували свій рівень кваліфікації у профільних вишах Києва, Харкова та Дніпропетровська, а також у Житомирському обласному центрі матері і дитини. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool