В обласному художньому музеї відкрилась нова виставка (ФОТО)

Грудень 14, 2011 | Новини | Переглядів: 1319 | Коментарі: 0

12 грудня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилась експозиція, присвячена 75 – річчю з дня народження художника Василя Івановича Хвороста.

В.І.Хворост народився 12 грудня 1936 року в селі Березівка Сальського району Ростовської області (Росія). У 1967 році закінчив факультет графіки Українського поліграфічного інституту імені Івана Федорова у Львові. Педагоги з фаху – В. Овчинников, В. Бунов, Ю. Гапон.
З 1975 року є членом Національної спілки журналістів України, а в 1980 році художника приймають у Національну спілку художників України.
Зараз художник проживає у місті Дніпропетровську, працює у галузі станкової, книжкової графіки та екслібриса.
Основні твори: серія «Партизанська зима» (1985), серія «О. Пушкін у Катеринославі» (1986), іл. до книги «Мова світанкова» Г. Бідняка (1998), серія «Гетьмани України» (1999).
Василь Іванович є лауреатом премії Всеукраїнського благодійного науково-культурного фонду імені Т.Г.Шевченка.

Син митця, Андрій Васильович Хворост, теж художник, член Національної спілки художників України (2000). Закінчив Дніпропетровське художнє училище ім. Вучетича (1989), Українську академію друкарства (1995, Львів). Працює в галузі книжкового та графічного дизайну. Проживає в м. Кіровограді. Учасник багатьох мистецьких заходів: виставок, пленерів та ін. Роботи Андрія Васильовича Хвороста зберігаються у фондовому зібранні Кіровоградського обласного художнього музею.

В музейній експозиції представлені книги та каталоги, оформленням яких займався цьогорічний ювіляр, талановитий художник Василь Іванович Хворост. Серед них - «Екслібриси Володимиру Бульбі», «Шевченкіана в екслібрисі», «Южная ссылка Пушкина», альбом «Василь Хворост» та інші.

О.В. Шаповал - науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

В обласному художньому музеї відкрилась нова виставка (ФОТО)

В обласному художньому музеї відкрилась нова виставка (ФОТО)

В обласному художньому музеї відкрилась нова виставка (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool