У Кіровоград завітала іспанська делегація

Листопад 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1295 | Коментарі: 0

Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус зустрівся з делегацією із іспанського міста Наварра, яка приїхала, щоб налагодити з нашим містом бізнесові та культурні зв’язки.

Представник наваррського автономного парламенту пан Естебан Гаріхо та виконавчий директор фірми «Інновалайт» Емануель Аріхасу розповіли, що іспанська делегація зараз відвідує міста Росії, Грузії та України, аби просувати на ринок цих країн свою продукцію. Йдеться, зокрема, про впровадження енергозаощадних технологій при освітленні вулиць та приміщень за рахунок використання економних світлодіодних світильників. Іспанці зацікавлені у співпраці як із органами місцевого самоврядування, так і бізнесовими колами. Для початку вони пропонують у тестовому режимі облаштувати освітлення окремої ділянки – наприклад, вулиці, скверу чи об’єкту, аби місцева влада змогла власноруч переконатися, що це вигідно й ефективно, оплата ж їхніх послуг здійснюватиметься за рахунок економії коштів на енергоресурси. За словами Естебана Гаріхо, в Іспанії із застосуванням новітніх технологій уже освітлюється 28 містах, економія електроенергії становила до 60-80 відсотків коштів, що раніше витрачалися на електроенергію.
Міський голова Олександр Саінсус запропонував іспанським гостям конкретизувати свої пропозиції щодо співпраці із кіровоградською стороною, тож під час зустрічі було домовлено, що у січні-лютому вони організують у Кіровограді виставку своєї продукції, також нададуть більш детальну інформацію про неї із орієнтованими цінами. Також Олександр Саінсус висловив також пропозицію, аби іспанська фірма створила в Кіровограді свій сервісний центр. Іноземцям ця ідея висловилася слушною.
– Кіровоград – це центр України, центр Європи, створення тут сервісного центру нашій стороні було б вигідно і в плані транспортного сполучення, - зазначив Естебан Гаріхо.
Крім того, іспанську делегацію дуже зацікавила пропозиція міського голови щодо налагодження співпраці із кіровоградськими машинобудівними підприємствами. Як з’ясувалося, у Естебана Гаріхо є свій родинний бізнес, і одне із підприємств саме займається експортом сільгосптехніки. Також члени іспанської делегації засвідчили готовність допомогти в просуванні на іспанський ринок продукції й інших місцевих виробників, та висловили сподівання, що Кіровоград і Наварра стануть побратимами і в культурній царині, і в нашому місті проводитимуться дні наваррської культури.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool