Українські ресторани та кафе переходять на QR-код

Вересень 12, 2017 | Новини | Переглядів: 775 | Коментарі: 0

ПриватБанк і SmartTouch POS, один із провідних постачальників ПЗ для закладів громадського харчування, запустили технологію, що дозволить клієнтам українських кафе та ресторанів оплачувати замовлення через QR-код за допомогою смартфону.

Такі розрахунки проходять набагато швидше, ніж операції з пластиковою карткою через термінал. Як повідомили в банку, для використання нової технології відвідувачам закладів потрібен лише чек з QR-кодом і мобільний додаток Privat24.

«Ресторани та кафе, що приймають оплату за QR-кодом, миттєво стають популярнішими. Це новий тренд на ринку автоматизації продажів, що стрімко підкорює світ. Закладам не потрібно купувати термінали, налаштовувати їх та обслуговувати, – говорить Олексій Путятін, керівник напрямку «Платежі та перекази» ПриватБанку. – Усі операції проводяться через касу на планшеті та чековий принтер. Наш спільний проект зі SmartTouch POS забезпечить безготівкові платежі там, де раніше приймали тільки готівку».

«Оплата за допомогою QR-коду – унікальна технологія опрацювання безконтактних платежів без великих витрат на мережу приймання, – зазначає Євген Балтер, генеральний директор ТОВ «СмартЛаб». – Користувачі нашого ПЗ зможуть значно прискорити обслуговування клієнтів. Гостям не потрібно чекати офіціанта з платіжним терміналом. Вони отримують пречек з QR-кодом і миттєво розраховуються через Privat24 на своєму смартфоні».

За даними банку, сьогодні за допомогою QR-коду в 15 найбільших містах України реалізовано проекти оплати проїзду в міському транспорті та миттєвих комунальних платежів. У ПриватБанку впевнені, що до кінця року кожна восьма електронна транзакція клієнтів буде здійснюватися через сканування QR-коду.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool