Українські підприємства отримують більші суми компенсації податку на додану вартість, ніж заявляють до відшкодування

Серпень 21, 2012 | Новини | Переглядів: 932 | Коментарі: 0

Так, впродовж січня-липня 2012 року заявлено до відшкодування ПДВ на рахунки платників в розмірі 24,5 млрд. гривень.

Фактично відшкодовано підприємствам в цьому році 26,9 млрд. грн., що більше відшкодування за аналогічний період минулого року на 1,5 млрд. грн., або на 6%. Перевищення фактичних виплат над заявленими відбувається за рахунок погашення старих боргів перед виробниками.
У галузевому розрізі майже половину відшкодування отримали підприємства гірничо-металургійного комплексу (11,2 млрд. грн.). Також у лідерах – зернотрейдери (2,6 млрд. грн.) та підприємства, що працюють у галузі машинобудування (2,3 млрд. грн.), торгівлі (1,2 млрд. грн), хімічної промисловості (понад 1 млрд. грн.).
Разом з тим, за рахунок вжитих заходів вдалося попередити безпідставне відшкодування ПДВ на суму 1,3 млрд. грн. грн., з них на рахунки платників – 947,3 млн. гривень.
 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool