Україна вже зробила багато, щоб довести свій - європейський вибір

Листопад 13, 2013 | Новини | Переглядів: 1003 | Коментарі: 1

Учора Президент України зустрівся із представниками Федерації профспілок та Українського союзу підприємців і промисловців.

Ця подія та важливі заяви щодо розвитку промисловості в державі, що пролунали під час засідання, викликали резонанс і підтримку серед керівників кіровоградських підприємств. Зокрема, свої думки з цього приводу висловив генеральний директор Об’єднання "Дніпроенергобудпром", депутат Кіровоградської обласної ради Іван Марон.

Ситуація напередодні Вільнюського самітту є доволі серйозною.
З одного боку – Україна виконала переважну частину вимог Євросоюзу на законодавчому рівні, і ніхто не заперечить, що жодна попередня влада нічого подібного не робила. Додамо, що жоден попередній глава держави не зробив так багато для підтримки вітчизняного товаровиробника, як чинний Президент. Ми підтримуємо європейське майбутнє нашої країни, але є й день сьогоднішній… Економіку, а відтак сотні потужних виробників, цілі галузі не можна одним помахом змінити чи перебудувати. Світова практика такого не знає. Потрібна не лише воля, бо вона у багатьох є, потрібен час і колосальні зусилля. Десятки років провідні галузі машино–, авіабудування працюють з російським ринком. Заводи – це не лише станки, машини, труби, метал – це, найперше, тисячі людей…
Тому позиція промисловців доволі чітка, і її не можна не підтримувати: Україна при своєму європейському виборі заслуговує і на розуміння, і на підтримку саме від Європи. Аби швидше і безболісніше переорієнтувати наше виробництво, включити нові технології, необхідні колосальні кошти, тому чому б Європі не допомогти нам кредитами, як полякам, наприклад.
Україна – велика держава з серйозним потенціалом і міцними традиціями.
Розрубати одразу усі економічні зв'язки неможливо і нерозумно, тим більше, якщо не мати бодай якихось гарантій від європейських партнерів на день завтрішній.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool