У Знам'янці відбулось засідання обласного оперативного штабу з протидії рейдерству

Вересень 19, 2017 | Новини | Переглядів: 939 | Коментарі: 0

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев провів виїзне засідання штабу, у якому взяли участь керівництво райдержадміністрації, ГУ юстиції в Кіровоградській області, слідчого управління ГУ Національної поліції в області, ГУ Держгеокадастру в області, голова Кіровоградської асоціації фермерів, Петрівський сільський голова, представники громадських організацій.

На початку засідання Андрій Коломійцев нагадав, що штаб створено на підставі розпорядження голови ОДА від 17 серпня 2017 року, основне завдання якого полягає у оперативному реагуванні на будь-які випадки незаконних дій щодо захоплення майна, корпоративних прав сільгоспвиробників, а також надання правової допомоги в оформленні правовстановлюючих документів на земельні ділянки. Для оперативного реагування на заяви про рейдерські захоплення працює телефонна "гаряча лінія" 36 66 45.

Посадовець також звернув увагу на завдання, що поставив перед керівниками областей Міністр економічного розвитку та торгівлі України Степан Кубів під час нещодавньої селекторної наради. Вони стосуються мобільного реагування оперативних штабів на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів, а також необхідності працювати на випередження, забезпечивши при цьому системну взаємодію та координацію дій органів прокуратури, національної поліції, юстиції із залученням журналістів та представників громадськості.
На засіданні штабу розглянуто ситуацію, що склалася на ФГ "Матвєєв", ФОП "Матвєєв І.О." та ФГ "Агроперспектива". За інформацією заступника

ГУ юстиції в області Олега Потьомкіна, 18 травня цього року до управління надійшла заява Ігоря Матвєєва про вжиття заходів для утримання від державної реєстрації договорів оренди земельного паю за іншими особами. Йому надана юридична допомога щодо підготовки скарги до комісії при Мін’юсті на незаконні дії державного реєстратора, адже, на його думку, реєстратор прийняв підроблені документи щодо завершення дії договору. За останніми даними розгляд скарги комісією перенесено на 21 вересня. "Зараз є ухвала суду про витребування реєстраційної справи державного реєстратора Знам'янської РДА на паперових та електронних носіях. Триває досудове розслідування даної скарги", - повідомив Олег Потьомкін.

Також було проаналізовано стан розгляду скарг та звернень, що надійшли до ГУ юстиції в області з питань порушень майнових прав власників та орендарів земельних ділянок у м. Олександрії, Вільшанському та Світловодському районах.
Андрій Коломійцев зазначив, що за результатами засідання будуть підготовлені відповідні доручення голови ОДА. Також він звернувся до керівництва ГУ юстиції щодо активізації роз’яснювальної роботи з майнових питань та надання правової допомоги в сільській місцевості.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool