У ЗМІ з’явились неправильні трактування повідомлення про самовільні рубки у лісах Кіровоградщини

Липень 19, 2017 | Новини | Переглядів: 1329 | Коментарі: 0

У зв’язку з появою в інтернет-виданнях публікацій, які свідчать про неправильне трактування інформації, оприлюдненої Державним агентством лісових ресурсів України від 17.07.2017 р. «Статистика незаконних рубок: діяльність технічно оснащених злочинних груп та неконтрольовані приватні пилорами, які скуповують незаконно добуту деревину», обласне управління лісового та мисливського господарства доводить до відома громадськості таку інформацію.

Станом на 1 липня 2017 р. у лісах підвідомчих підприємств Кіровоградського ОУЛМГ за перше півріччя скоєно 31 випадок самовільних рубок загальним обсягом 216 куб. м. (у тому числі обсяг самовільних рубок, скоєних невиявленими лісопорушниками, становить 188,4 куб. м, або 87,2%). Із загальної кількості скоєних випадків 13 виявлено на території Чорноліського лісгоспу, 6 – Олександрівського, по 4 – Голованівського та Оникіївського, 2 – Світловодського, по 1 – Долинського та Компаніївського лісгоспів.

Самовільними рубками заподіяно шкоди на суму 1 млн. 512 тис. грн. (у т. 1 млн. 336,5 тис. грн. – сума шкоди, заподіяної невиявленими лісопорушниками).

Виявленими лісопорушниками у добровільному порядку відшкодовано 79,1 тис. грн., або 5 % від загальної суми заподіяної шкоди.

До правоохоронних органів передано 11 справ, розслідувано 1 справу. За результатами розслідування справу по правопорушення, скоєне на території Чорноліського лісгоспу, передано до суду. Розгляд справи відбувається за ст. 246 Кримінального кодексу України.

Інформуємо також про те, що за перше півріччя 2017 року державними лісогосподарськими підприємствами області заготовлено 53 046 куб. м, що на 27 236 куб. м менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Відсоток самовільних рубок за перше півріччя 2017 р. до загальної заготівлі деревини становить 0,4%.

До дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб державної лісової охорони, у т.ч. за невиконання службових обов’язків звільнено із займаної посади працівника Чорноліського лісгоспу.

 

Незаконна рубка – порубка дерев і чагарників, вчинена без відповідного дозволу, за дозволами, виданими з порушенням чинного законодавства, до початку чи після закінчення встановлених у дозволі строків, не на призначених ділянках чи понад установлену кількість, не тих порід дерев, які визначені у дозволі, порід, вирубку яких заборонено.

Самовільна рубка – під цим поняттям розуміють один з видів незаконної рубки, а саме рубку дерев без наявності дозволу. При здійснені самовільних рубок суб’єктом відповідальності є громадяни, які не мають стосунку до лісового господарства.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool