У Смоліному пройшов урок безпеки для непосидючих школярів (ФОТО)

Квітень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1227 | Коментарі: 0

Можливість приміряти на себе одяг рятувальника, влучити у ціль справжнім пожежним рукавом звичайним школярам випадає не щодня. А учням загальноосвітньої школи №2 пощастило – вони взяли участь в акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яку організували працівники Територіального управління МНС в області та державної пожежної частини №43 селища Смоліного.

Подібні акції щорічно проводяться в усіх районах області. Вони мають на меті навчити дітей як не допустити небезпечних ситуації і що робити в екстремальних випадках. У такому непосидючому віці, як 10-11 років в ігровій формі вони краще сприймають інформацію і проявляють щирий інтерес до питань безпеки життя. Перед початком акції учні переглянули листівки про безпеку у лісі та на воді, правила використання газових та електричних приладів та іншу тематичну друковану продукцію, яку виготовляє обласне управління МНС.
Під час акції діти побачили показовий виступ чергового караулу ДПЧ-43. Пожежна автоцистерна заїхала на подвір’я школи, бійці приготувалися до гасіння умовної пожежі в будинку. Діти на власні очі побачили як під’єднуться та розгортаються пожежні рукави та побачили рятувальників у апаратах на стиснутому повітрі. Таке спорядження дозволяє рятівникам дихати у задимленому середовищі та шукати там потерпілих. Тому наступним кроком операції був порятунок потерпілого, якого передали медикам.
Крім цього, дітям продемонстрували гасіння пожежі піною та водою. Далі учасники акції на швидкість одягали каски та бойову форму рятувальників, пожежним рукавом збивали пляшку води та вчилися правильно одягати протигаз. Також хлопчаки і дівчата відповідали на питання про правила безпеки життя. За свої правильні відповіді та гарні результати діти отримували розмальовки від рятувальників.
Бажаючих помірятися силами з однокласниками було безліч, а головним результатом стали дитячі посмішки і розуміння того, що відповідальність за власне життя і безпеку оточуючих починається ще малих років.

У Смоліному пройшов урок безпеки для непосидючих школярів (ФОТО)

У Смоліному пройшов урок безпеки для непосидючих школярів (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool