У наступний рік Кіровоградщина входить із хорошими результатами 2017 року,- Андрій Коломійцев

Грудень 12, 2017 | Новини | Переглядів: 1215 | Коментарі: 0

Підтвердженням цьому є показники соціально-економічного розвитку, на яких і зосередив увагу заступник голови ОДА Андрій Коломійцев під час презентації та публічного обговорення проекту Програми соціально-економічного розвитку на 2018 рік.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств і відомств України, обласних підприємств, установ та організацій, голови постійних комісій обласної ради.

Конкретизуючи результати соціально-економічного розвитку області у 2017 році, Андрій Коломійцев зазначив, що регіон другий рік поспіль має позитивну динаміку щодо збільшення обсягів виробництва промислової продукції. За січень-жовтень цього року цей показник виріс на 6,6%, що забезпечило Кіровоградщині 8 позицію в Україні. Нарощення обсягів виробництва відбувається й у будівництві, транспорті, торгівлі та інших суміжних галузях.

Така ж тенденція прослідковується і в сфері капітальних інвестицій. "Три роки поспіль маємо збільшення обсягів капітальних інвестицій (2015 рік – 4,1 млрд. грн., зростання на 1,6%; 2016 рік – 6,4 млрд.грн., що у 1,5 раза більше ніж у 2015 році; січень-вересень 2017 року – 4,5 млрд. грн., що на 15,8% більше ніж у відповідному періоді 2016 року)", - зазначив посадовець.
Приміром, у промисловості і сільському господарстві освоєно 3,5 млрд.грн. капітальних інвестицій (за січень-вересень 2016 року – 3,1 млрд.грн.), які переважно використано на придбання нової техніки, сучасного обладнання, машин.

Відзначив Андрій Коломійцев й позитивну динаміку в підвищенні заробітної плати.
"За темпами зростання заробітної плати в усіх галузях області у цьому році Кіровоградщина знаходиться серед регіонів-лідерів", - наголосив він. За січень-жовтень – цей показник склав 146,8%. Середній розмір доходів громадян становить 5666 гривень. Тож маємо 4 місце в Україні.

Окремий наголос Андрій Коломійцев зробив на тенденціях з наповненням бюджетів. "З 2014 року стабільно маємо суттєве збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів", - підкреслив він. Так, темп росту доходів до зведеного бюджету порівняно з попереднім роком склав у 2014 році – 116,6%, 2015 році – 122,5%, 2016 році – 156,2%. За січень-листопад 2017 року збільшено надходження до державного і місцевих бюджетів на 30%.

"Завдяки цьому ми маємо можливість спрямувати значно більше коштів для поліпшення соціальної інфраструктури", - підкреслив заступник голови ОДА.

Він також додав, що за рахунок коштів державного і місцевого бюджету за січень-вересень 2017 року обсяг капітальних інвестицій склав 425,5 млн.грн., що у вдвічі більше, порівняно із відповідним періодом 2016 року. Приміром, за рахунок коштів місцевих бюджетів у січні-вересні цього року освоєно 375 млн.грн. капітальних видатків проти 159,4 млн.грн аналогічного періоду 2016 року. "Це свідчить про підвищення бюджетної спроможності місцевих бюджетів, що стало результатом впровадження бюджетної децентралізації", - наголосив Андрій Коломійцев. "Це дозволило нам виконати значний обсяг робіт у закладах охорони здоров’я, освіти, культури та в інших об’єктах і закладах соціальної інфраструктури, підтримати наші військові частини та учасників АТО і членів їх сімей.
З огляду на цьогорічні результати соціально-економічного розвитку області, заступник голови ОДА підкреслив, що такі позитивні темпи необхідно зберігати і у 2018 році.

Окрему увагу Андрій Коломійцев зосередив на пріоритетах діяльності у 2018 році. Серед ключових завдань влади у новому році, за його словами, залишаються створення більш сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу, поліпшення стану автомобільних доріг, підвищення інвестиційної привабливості нашого регіону, чому мають посприяти діяльність Агенції регіонального розвитку та низка заходів міжнародного рівня. Пріоритетними для влади також є завдання щодо покращення якості освітніх та медичних послуг, особливо у сільській місцевості.

"У наступному році наші зусилля будуть спрямовані на розвиток сільської медицини. Для цього держава виділяє області більше 100 млн.грн. для будівництва сільських амбулаторій, придбання для них необхідного обладнання і транспорту", - підкреслив посадовець.
Одним із важливих завдань у наступному році Андрій Коломійцев назвав - підвищення доходів громадян.
"У проекті обласного бюджету на 2018 рік рівень заробітних плат має збільшитись у різних галузях соціально-культурної сфери в середньому майже на 16% порівняно із 2017 роком, зокрема в освіті – на 19%", - повідомив він. Крім цього, ведеться постійний діалог з товаровиробниками щодо пошуку можливостей підвищувати рівень зарплати своїм працівникам.

Як зазначив Андрій Коломійцев, проектом обласного бюджету передбачено 145 млн.грн. на фінансування заходів обласних цільових програм, оздоровлення та санаторно-курортне лікування ветеранів війни, учасників АТО, інших пільгових категорій громадян тощо.
"Всі ці видатки є можливими, оскільки ці завдання ввійшли до проекту програми економічного і соціального розвитку області на 2018 рік", - підкреслив посадовець.

За результатами розгляду та обговорення галузевих розділів Програми соціально-економічного розвитку на 2018 рік учасники засідання підтримали її проект та рекомендували депутатам обласної ради схвалити документ на сесії, що відбудеться 22 грудня цього року.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool