У мисливських угіддях тварини не голодують (ФОТО)

Лютий 15, 2012 | Новини | Переглядів: 1330 | Коментарі: 0

Триває зимова підгодівля диких мисливських тварин в угіддях на Кіровоградщині. Це той обов’язок, до якого мисливствознавці завжди ставляться дуже відповідально, а особливо – у цьому році, коли температури сягають надзвичайно низького рівня, а великий прошарок снігу не дозволяє тваринам самостійно знаходити їжу. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Загальна площа мисливських угідь в області складає майже 2 млн. гектарів, більша частина яких – а це майже 1,9 млн. гектарів – надана в користування обласній організації Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР). У користуванні підприємств Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства знаходиться понад 67 тис. гектарів угідь. Ще 34 тис. гектарів знаходяться у користуванні обласної організації Товариства військових мисливців та рибалок та 15 тис. – у Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо».

Голова обласної організації УТМР Микола Головко розповідає, що пережити важку зиму тваринам допомагають працівники державної лісової охорони та єгерська служба користувачів мисливських угідь. «Робота ведеться злагоджено та систематично, – говорить Микола Іванович. – Ми завжди тісно співпрацюємо з лісівниками, адже вони бережуть ліс, дбайливою працею створюють та відновлюють його. Це той фундамент, на якому і базуються мисливські господарства, а вже наша організація робить максимум для того, аби в угіддях тваринам завжди було комфортно. Єгері завчасно попіклувалися про тварин, заготовивши у достатній кількості корма, привівши в належний стан підгодівельні майданчики, солонці». Так, старший єгер Чутяно-Дмитрівського мисливського господарства Віктор Молдованов лише за минулий рік заготовив понад 10 т кормів для підгодівлі – сіна, кормових віників, зернових відходів, коренеплодів. Щодня обходячи місця підгодівлі, він стежить за тим, чи вистачає кормів, чи потрібні додаткові годівниці для тварин, яких у господарстві чимало: тут налічується 72 оленів плямистих, 60 кабанів, 116 косуль.
У піклуванні старшого єгеря Червоно-Нерубаївського мисливського господарства Олексія Дзюби – 20 оленів плямистих, 64 кабана, 352 косулі, 7 ланей. За минулий рік він заготовив для них 2 т сіна та 14 т зернових відходів.
«Піклуються про тварин і самі мисливці, – додає Микола Головко. – Влітку – заготовляють, зимою – підгодовують, адже культура мисливства не тільки у тому, аби добути дичину. За рік мисливці заготовили майже 640 т різних кормів».
Мисливствознавці державних лісогосподарських підприємств наголошують, що основа продуктивної роботи – це співпраця користувача та майстра лісу. «Зрозуміло, що саме людина, яка щоденно перебуває у лісі, може дати вичерпну інформацію про кожен його куточок, – ділиться інженер-мисливствознавець ДП «Чорноліський лісгосп» Володимир Краєв». На підприємстві, якому надано в користування 3,9 тис. гектарів, орієнтуючись на потреби тварин, працівники за січень виклали по 0,5 т сіна та кукурудзи, 500 деревних віників.
Саме завдяки такому сумлінному ставленню поголів’я тварин постійно збільшується: за рік чисельність кабана по області збільшилась з 919 до 1090, козулі – з 5844 до 5912, оленя – з 244 до 330.
«Ми і надалі будемо підгодовувати тварин, – говорить Микола Головко. – Ця робота триватиме незалежно від погодних умов аж до того часу, доки не зійде сніг».

У мисливських угіддях тварини не голодують
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool