У Кропивницькому знову виявлене фальсифіковане масло

Жовтень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 796 | Коментарі: 0

До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло звернення від споживачки, яка в магазині придбала масло солодковершкове з вмістом жиру 73%, але вдома засумнівалася в його походженні.

На упаковці його виробником вказано ТОВ «Молочний комбінат Соколоський» (орфографія збережена. –Держпродспоживслужба області), потужність розташована в с.Соколівське Кіровоградського району.

З метою перевірки зазначеної інформації та встановлення походження харчового продукту спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області разом з представниками Національної поліції провели обстеження магазину, в якому було придбане масло.

Під час вивчення документів та баз даних суб’єктів господарювання встановлено, що за юридичною адресою, вказаною на упаковці (м. Кропивницький, проспект Промисловий, 19) було зареєстроване підприємство, яке з 09.01.2018 року припинило свою діяльність. Дані про провадження господарської діяльності іншими суб’єктами господарювання за цією адресою відсутні.

Оскільки на упаковці масла місцем розміщення потужності зазначене с.Соколівське Кіровоградського району, місцевій сільській раді було направлено лист щодо функціонування підприємства зі схожою назвою - ТОВ «Молочний комбінат «Соколівський». Згідно з відповіддю Соколівської сільської ради цей суб’єкт господарювання вже декілька років не здійснює діяльності.

На підставі вищевикладеного та керуючись п.5 ч.1 ст.11 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області направило виявлену інформацію до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області для вжиття заходів щодо встановлення походження продукту, його постачальників та осіб, причетних до можливої його фальсифікації, відповідальність за яку передбачена положеннями ст.227 та ст.229 Кримінального кодексу України за умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції; незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару тощо.

На підставі вищевикладеного є всі підстави для висновку про фальсифікацію продукту. Держпродспоживслужба області наголошує: ТОВ «Молочний комбінат Соколовський» не зареєстроване, а ТОВ «Молочний комбінат «Соколівський» припинило свою діяльність. Тож від придбання масла неіснуючих виробників слід утриматися.

У разі виникнення підозри на фальсифікацію продукції можете направити звернення до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області (поштова адреса: 25006, м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84 або e-mail: gudpss@kr.consumer.gov.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool