У Кропивницькому за рік «роботи» викрали електроенергії на 2 млн грн

Лютий 04, 2022 | Новини | Переглядів: 1157 | Коментарі: 0

Служба безпеки України у ході комплексних заходів щодо нейтралізації потенційних загроз енергетичній безпеці України, ліквідувала у Кропивницькому центр з майнінгу криптовалют.

Для забезпечення «майнінгової ферми» електроенергією місцевий мешканець самовільно втручався в роботу об’єднаної енергетичної мережі регіону, що могло спричинити перебої з електропостачанням, у тому числі й об’єктів критичної інфраструктури.

За даними слідства, протиправний «бізнес» організував заступник директора відомої у місті мережі аптек. Зловмисник підключав обладнання для майнінгу до мереж електропостачання, використовуючи спеціальне обладнання, що дозволяло споживати електроенергію в «обхід» лічильників.

Оскільки працівник відповідає за енергетичну безпеку підприємства, більше року йому вдавалося маскувати протиправну діяльність у приміщеннях аптек. За цей час зловмисник викрав електроенергії на суму близько 2 млн грн, «заробивши» при цьому більше 6 млн грн.
У ході обшуків, проведених у приміщеннях аптек, правоохоронці виявили місця незаконних підключень до об’єднаної енергетичної мережі та вилучили:

​38 комплектів комп’ютерної техніки для майнінгу криптовалют загальною вартістю понад 1 млн грн;
-​технічні пристрої, за допомогою яких відбувалося втручання в енергомережу;
-​чорнові записи з доказами протиправної діяльності.
Вилучене обладнання направлене на експертизу.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 188-1 ( викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) Кримінального кодексу України.

Триває слідство для виявлення обставин та усіх, причетних до оборудки осіб.

Виявлення протиправної діяльності здійснювало УСБУ в Кіровоградській області спільно зі слідчим відділом Кропивницького Регіонального управління Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури.

У Кропивницькому за рік «роботи» викрали електроенергії на 2 млн грн

У Кропивницькому за рік «роботи» викрали електроенергії на 2 млн грн


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool