У Кропивницькому за прийом комунальних платежів тепер братимуть комісію

Листопад 04, 2016 | Новини | Переглядів: 1581 | Коментарі: 0

Мешканцям Кропивницького, які прийшли на пошту сплатити рахунки за комунальні послуги, довелося викласти більшу, ніж зазвичай суму грошей. На деякі їхні платежі “Укрпошта” нарахувала комісійний збір.

Про свою готовність брати з населення комісію за виконання банківських операцій по платі за комунальні послуги заявило і керівництво “Ощадбанку”.

Сьогодні, 4 листопада, начальник головного управління житлово – комунального господарства Віктор Кухаренко оперативно зібрав робочу нараду з представниками поштового відомства і “Ощадбанку” та директорами комунальних підприємств, щоб розібратися у ситуації і визначити подальші дії.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Працювати на попередніх умовах договорів з ЖЕО пошті стало економічно невигідно, відзначила начальник відділу послуг Кіровоградської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Тетяна Трикозенко.
- Ми стримували ситуацію наскільки це було можливо, - підкреслила представник “Укрпошти”. – Але собівартість прийому платежів у 2014 році, коли укладалися угоди, була 1,10 гривень, у липні 2016 вона підвищилася до 1,36 гривень, а у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати з 2017 року орієнтовно складатиме 1,5 гривні.

Житлово – експлуатаційні організації сплачують нам за договорами від 1,19 до 1,31 гривні. І, оскільки комунальники не можуть самостійно збільшити розмір комісії, ми вимушені були розривати з ними угоди, як це зробили минулого року з “Кіровоградгазом”.
Тож відтепер кожному, хто має намір сплачувати рахунки за обслуговування будинків, газопостачання та вивезення сміття з приватного сектора в поштових установих треба бути готовим до одночасної оплати комісії у розмірі від 1,5% (при сумі платежу до 400 гривень) і до 0,8% (при сплаті понад 1000 гривень).

Представник “Ощадбанку” Олена Михайленко повідомила, що за кожну платіжку із 1 грудня в касах установ банку братимуть по 3 гривні незалежно від суми платежу для тих абонентів, хто обслуговується в ЖЕО. Плата ж членам ОСББ і житлових кооперативів обійдеться в 4,50. Щоправда терміналом власники житла, що на обслуговуванні в комунальних підприємствах можуть користуватися безкоштовно і їм допомагатимуть в цьому холлменеджери.

З метою уникнення подвійної сплати мешканцями комісії – закладеної в тарифі і заплаченої в касі, Віктор Кухаренко доручив спеціалістам головного управління терміново обрахувати два варіанти нового тарифу на обслуговування будинків та прибудинкових тарифів: з виключеною комісією і зі збільшеною до рівня вимог фінансових установ.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool