У Кропивницькому юні рятувальники знайомляться з роботою служби порятунку (ФОТО)

Червень 23, 2023 | Новини | Переглядів: 1019 | Коментарі: 0

Команда ДЮРП Ліцею «Науковий» прибула до місця базового розташування кропивницького водолазно-рятувального відділення АРЗ СП Головного управління ДСНС в області. 

У Кропивницькому юні рятувальники знайомляться з роботою служби порятунку

У Кропивницькому юні рятувальники знайомляться з роботою служби порятунку

У Кропивницькому юні рятувальники знайомляться з роботою служби порятунку


Тут юні рятувальники познайомилися з технічними засобами та оснащенням цього відділення. Особисто переконалися, як, виявляється, непросто одягти водолазно-рятувальне спорядження. Важливо дотримуватися чіткої послідовності дій, адже від цього залежить не лише якість виконання завдань, але й життя водолаза.

Дізналися ліцеїсти чимало й про саму роботу водолазного відділення. А ще на власні очі побачили, як проходить занурення у водойму та хто страхує водолаза під час виконання ним робіт під водою.

Під час підготовки місць відпочинку до купального сезону на водолазів щороку чекає багато роботи. Метр за метром вони обстежують дно, вимірюють глибину водного об’єкту, ретельно досліджують його на предмет перешкод у вигляді затоплених плавзасобів, інших предметів, різних уламків тощо, іншими словами – усього, що може стати на заваді безпечному відпочинку на узбережжі.

Така робота, звісно ж, потребує уваги, зосередженості, досвіду, багатьох професійних навичок, адже працювати доводиться в умовах обмеженої видимості та підвищеного ризику травмувань. До того ж, у воді завжди існує небезпека натрапити на залишки рибальських сітей та інші небезпеки підводного світу.

Про це і ще багато іншого з багаторічного професійного досвіду розповіли кропивницькі водолази команді юних рятувальників.
Молодим ентузіастам, звісно ж, сподобалася мандрівка до водолазної станції. Адже тут для них відкрили таємниці підводного світу та особливості професії, покликання якої створювати безпечне середовище для усіх шанувальників купального сезону та виборювати право на життя для тих, хто потрапив у полон потужної та безжалісної стихії води.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool