У Кропивницькому визначатимуть рівень володіння державною мовою

Липень 19, 2021 | Новини | Переглядів: 1034 | Коментарі: 0

20 липня в головній кригозбірні Кропивницького та області як одному з центрів розвитку української мови розпочинаються іспити на визначення рівня володіння державною мовою, необхідного для претендентів на посади в органах державної влади або місцевого самоврядування, а також для набуття громадянства України.

Щоб отримати відповідний сертифікат, треба пройти іспит, підготовлений Нацкомісією зі стандартів державної мови.
В ОУНБ імені Дмитра Чижевського іспити проходитимуть в Інтернет Центрі.

Для проходження іспиту потрібно:
Почитати доступну інформацію, що стосується іспиту: .
Зареєструватися на порталі

Завчасно прийти на іспит до Інтернет Центру книгозбірні, адже після початку іспиту потрапити на іспитовий майданчик буде неможливо.
Бути в масці.

З собою взяти документ, який посвідчує особу (паспорт, водійські права, електронний паспорт у застосунку Дії) та УЕП на флешці, якщо в такий спосіб будете авторизуватися.

Під час іспиту заборонено: спілкуватися; списувати; користуватися будь-якими девайсами та гаджети; робити помітки, що можуть ідентифікувати особу.

Онлайн- іспит з фахівцями Нацкомісії зі стандартів державної мови триватиме 2 години, тому варто взяти з собою воду.
Якщо щось незрозуміло, перейдіть за посиланням:

Іспит ділиться на чотири частини, усні та письмові: «Культура мови»» (24 тестів), «Читання» (20 тестів), «Письмо» (одне завдання відкритого типу), «Говоріння» (два завдання відкритого типу). 

У перших двох частинах перевірятимуться уміння застосовувати українську мову в умовах службової комунікації; дотримання норм української літературної мови; розуміння змісту і деталей прочитаного тексту, критичного осмислення прочитаного тощо.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool