У Кропивницькому відкрито виставку Дмитра Скорейко

Серпень 23, 2018 | Новини | Переглядів: 812 | Коментарі: 0

23 серпня 2018 року в обласному художньому музеї відкрито виставку «Україна – ти козацькою славою щедра» присвячену ХХVII-й річниці незалежності України

Автором робіт представлених на виставці є талановитий кропивницький художник Дмитро Іванович Скорейко. Народився Дмитро 28 лютого 1974 року в місті Кіровограді (зараз Кропивницький), закінчив в 1991 році кіровоградську середню школу № 30, з 1985 по 1989 рік навчався в дитячій художній школі, в 1991-1994 роках навчався в Кіровоградському державному педагогічному інституті на художньо-графічному відділенні педагогічного факультету.

З 1998 року працює за фахом в суміжних сферах мистецтва: настінний розпис, оздоблення інтер’єрів, живопис, книжкова графіка, реставрація антикваріату, різьблення по дереву. У 2008 році брав участь у виставці молодих художників, що проходила Кіровоградському обласному художньому музеї, в 2014 році в рамках Міжнародної акції «Ніч музеїв» експонувалась виставка Дмитра Скорейка у приміщенні Кіровоградського обласного краєзнавчого музею. Також в 2014 році митець створив виставку живописних творів «Про те, що люблю», яка експонувалась в Кіровоградській обласній філармонії та Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї. Автор надавав свої живописні твори обласному художньому музею для участі у виставках «З Україною в серці» в 2014 році, до Дня захисника України в 2015 році. Також в 2015 році Дмитро створив та представив до огляду персональну виставку до Дня збройних сил України у приміщенні 3-го окремого полку спецпризначення. У листопаді 2015 року художник приймав участь у благодійному аукціоні організованому обласною філармонією для допомоги збройним силам України. Протягом 2016-2018 років приймав участь у виставці художників-аматорів організованої галереєю «Єлисаветград».

23 серпня 2018 року в обласному художньому музеї відкрито виставку «Україна – ти козацькою славою щедра» присвячену ХХVII-й річниці незалежності України

23 серпня 2018 року в обласному художньому музеї відкрито виставку «Україна – ти козацькою славою щедра» присвячену ХХVII-й річниці незалежності України

Живописні твори на тему козаччини є справжньою візитівкою та головною темою в творчості молодого митця, ці твори спрямовані на вивчення козацького періоду в історії Україні та виховання патріотизму в підростаючого покоління на прикладі лицарів степу.
Основою першої персональної виставки Дмитра Скорейка в стінах Кіровоградського обласного художнього музею стали живописні твори присвячені українським козакам. Серед них слід відзначити такі роботи: «Іван Сірко» (2015), «Козацький пікет» (2014), «Атака запорожців» (2014), «Козак Голота» (2014), «Козацький кордон» (2018), «Козак Мамай» (2018), «Чайки Чорного моря» (2015). За ініціативою автора живописний твір «Атака запорожців» (2014) було передано до фондів Кіровоградського обласного художнього музею. Органічним доповненням виставки стали роботи присвячені Кримській тематиці в творчості митця, а саме «Кримський сфінкс» (2008), «Крим. Фортеця Чембало» (2012), графічні і етюдні замальовки з Національного музею народної архітектури та побуту України в селі Пирогів та з музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини з міста Переяслава-Хмельницького. Всього на виставці представлено 25 живописних та графічних творів.

Під час відкриття виставки Дмитро Іванович передав до фондового зібрання музею свою роботу «Атака запорожців» (2014).

Микола Правда 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool