У Кропивницькому відкрили виставку килимків (ФОТО)

Червень 13, 2023 | Новини | Переглядів: 1388 | Коментарі: 0

Сьогодні, 13 червня,  в Музеї мистецтв презентовано виставку килимків «Клаптики добра», створених у техніці печворк від учениць, волонтерок та майстринь Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі за підтримки European Union in Ukraine до Дня швейної машинки.

У Кропивницькому відкрили виставку килимків

У Кропивницькому відкрили виставку килимків

У Кропивницькому відкрили виставку килимків

У Кропивницькому відкрили виставку килимків

У Кропивницькому відкрили виставку килимків

У Кропивницькому відкрили виставку килимків


Ця виставка є результатом більш ніж двомісячної роботи команди «Team Europe Кропивницький» та майстрині печворку Ірини Кудревич над популяризацією клаптикового шитва та апсайклінгу в нашому місті.

Для виготовлення килимків волонтери збирали джинсову тканину. Громада зібрала понад 250 кг такої тканини, яка була використана з користю. Усі вироби були створені за методом апсайклінг. Це не просто переробка старих речей, а ще й виготовлення із них нових! Зараз вже створені більше трьох десятків клаптикових килимків для родин, в яких цього року з’являться на світ малюки.

Пані Ірина проводила майстер-класи із виготовлення килимків у Кропивницькому професійному ліцеї сфери послуг і торгівлі, де успішно працює соціальне ательє «KROP Стиль» і надаються послуги з ремонту одягу людям з числа ВПО. Дівчата, які є ученицями-волонтерками даного закладу, з радістю долучилися до акції «Клаптики добра» і кожна взялася шити килимок розміром метр на метр. До речі, директорка навчального закладу Людмила Снєжко зазначає, що дівчатка, а також жінки з числа ВПО, які пройшли навчання у ліцеї на курсах з крою і шиття, поділяють ідеї вторинної переробки одягу, і навіть нещодавно влаштували «Upcycling Fashion Show», яке було надзвичайно популярним!

Тепер створені ними килимки у техніці печворк зможуть побачити всі бажаючі - у вівторок, 13 червня світ відзначає День швейної машинки, тож з цієї нагоди Музей мистецтв влаштує виставку робіт волонтерок. Тож поспішайте переглянути експозицію «Клаптики добра», яка насичена теплом і добротою жіночих рук.

Проєкт «Клаптики добра» втілюється Team Europe Ukraine у м. Кропивницький за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні. Частина килимків після закінчення проєкту буде передана Кіровоградському обласному соціальному центру матері та дитини для діточок та їх матусь.

Валерія Лінчевська , Фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool