У Кропивницькому відкрили виставку «Діти миру»

Червень 02, 2022 | Новини | Переглядів: 1466 | Коментарі: 0

Вчора в різних країнах світу відзначали Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children».

Вчора в різних країнах світу відзначали Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children».

Вчора в різних країнах світу відзначали Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children».


Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли в мирі, щасті й достатку, навчалися, займалися улюбленими справами, в майбутньому стали чудовими батьками та гідними громадянами своєї країни, і не бачили, і не відчували на собі страшних наслідків війни. Вони мають жити в мирному світі, який не знає, що таке жорстокість, зґвалтування, насильство, біль та приниження.

Діти – це наш скарб, це наш золотий генофонд, це наша гордість і майбутнє ! Особливо важливим цей день видається в час війни з росією: він сповнений сумом і нестерпним болем. У цей непростий час у зв'язку з агресивними бойовими діями з боку рашистів на території нашої держави перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей. Адже кожна дитина без винятку має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього.

Задумайтесь на цими жахливими цифрами: на сьогодні росія вже вивезла на свою територію понад 238 тисяч дітей! Мільйонам дітей довелося залишити свої домівки та виїхати за кордон, 446 – поранені, 243 – загинули. Війна вкрала безтурботні й щасливі дні, забрала у них батьків, безліч дітей отримали важкі психологічні травми…Сьогодні наші воїни ціною власного життя та здоров’я відвойовують право дітей жити у вільній Україні, бачити мирне сонце і небо, гратися з друзями і бавитися з рідними людьми. Віримо, що наші маленькі українці будуть мати світле майбутнє, і ми обов’язково переможемо!

Віртуальна виставка «Діти миру» презентує роботи з фондового зібрання Музею мистецтв, які розкривають внутрішній світ дитини, її мрії та сподівання, безтурботні й веселі дні відпочинку: Віри Сагоян (1925-1986) «Додому» (1961), Тамари Хитрової (1913-1991) «Оленка» (1964), Анатолія Губенка «Мрійник» (1971), Оксани Сльоти (1950-2011) «Червоний велосипед» (1978), Миколи Бондаренка (1914-1999) «Дитинство» (1993), Леоніда Корнєєва (1922-2009) «Ранок» (1994), Володимира Плітіна (1956 р.н.) «Віка» (1996) та Людмили Демиденко (1968 р.н.) «Портрет дівчинки» (2012).

Нестройна Л.П.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool