У Кропивницькому відкрили віртуальну виставку присвячену туризму

Квітень 17, 2020 | Новини | Переглядів: 915 | Коментарі: 0

В сучасному урбаністичному світі пам'ятки історії та визначні місця відіграють значну економічну роль, туризм як галузь активно розвивається в світі та Україні зокрема.

Сьогодні економіки провідних країн світу і країни так званого постіндустріального суспільства активно розвивають туризм, вкладають кошти в реставрацію пам'яток, будують готелі на туристичних маршрутах, готують фахівців з пам'яткоохоронної справи та менеджерів з логістики туризму.

Сучасні економісти розуміють, що при відносно не великому фінансуванні з боку держави галузь може дати значні прибутки в економіку країни чи окремого регіону. Почне розвиватися інфраструктура не великих населених пунктів, з'являться нові робочі місця в закладах харчування та готелях, додатковий стимул для розвитку отримають фермерські господарства. Величезна роль пам'яток та визначних місць в тому, що організація подорожей до них може в короткому проміжку часу з економічно відсталого регіону перетворити на один з провідних по наповненню бюджету країни чи окремої області. Пам'ятки і визначні місця мають величезне значення в історії і розвитку країни. Вони дають можливість тримати духовний зв'язок різних поколінь, що проживали на даній території. Доглянута, відреставрована пам'ятка не дасть можливість забути чи викреслити з історії нації ті чи інші події, що відбувалися інколи тисячі років тому.

Для багатьох людей в світі відвідування пам'яток і визначних місць стає щорічною традицією, хтось кожного року обирає новий маршрут, а хтось як то кажуть «на старих стежках».

Вже сьогодні туризм став однією з провідних галузей світової економіки. Україна і зокрема сучасна Кіровоградщина має багато пам'яток та історичних місць пов'язаних з різними епохами розвитку суспільства. Якщо говорити відверто при достатньо не великому завантаженні нашої області промисловими підприємствами, туризм та увага до пам'яток і історичних місць має чудові можливості до стрімкого розвитку. Це і сільський зелений туризм і так званий подієвий та фестивальний туризм.
Сьогодні Україна живе в умовах карантину пов'язаного з стрімким поширенням пандемії коронавірусу, тому науковцями обласного художнього музею підготовлено віртуальну експозицію «Туристичні перлини краю», споглядаючи яку ви можете ознайомитися з туристичними принадами Кіровоградщини, що застигли на полотнах видатних майстрів пензля, насолодитися красою природи нашого краю, побачити архітектурні цікавинки. Насолоджуючись живописом митців маєте можливість спланувати поїздку до того чи іншого об'єкту туризму, можливо, який ви побачили вперше.

Вітаємо всіх причетних з прийдешнім Днем пам'яток і визначних місць, бажаємо здоров'я і найшвидшого повернення до улюбленої роботи.

Микола Правда


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool