У Кропивницькому відкрилася фотовиставка Дениса Кривого (ФОТО)

Жовтень 26, 2023 | Новини | Переглядів: 864 | Коментарі: 0

 26 жовтня в Музеї мистецтв відбулася урочиста презентація виставки світлин «Краса Бузького Гарду» загиблого у війні з російськими окупантами захисника України, фотомитця Дениса Кривого (1988-2023).

З початком у 2014 році новітньої російсько-української війни Музей мистецтв проводить постійну роботу із висвітлення її героїчних і трагічних подій та вшанування пам’яті загиблих українських героїв, переважно – у форматі виставкових проєктів відповідного тематичного спрямування.

Це є сумною, але вкрай необхідною місією, адже, що може бути важливішим за пам'ять про тих, хто рятує нас від московської навали ціною власного життя. Одним з таких героїв став фотомитець Денис Кривий, який загинув у бою з російськими фашистами 11 травня цього року під Бахмутом.

Він народився 10 жовтня 1988 року в місті Черняхів Житомирської області, де пройшло його дитинство і навчання в школі. Вищу освіту Денис отримував на батьківщині своєї матері, навчаючись на історичному факультеті Первомайського інституту Одеського національного університету імені Мечникова. Хлопець вів активне студентське життя, грав у гурті на барабанах, із задоволенням їздив в археологічні експедиції від Національної Академії Наук у статусі лаборанта. Вже тоді він почав захоплюватися фотографією, комп’ютерною графікою, медіадизайном, туризмом. Особливо чудово у нього виходили пейзажні знімки. Першим професійним інструментом чоловіка була звичайна цифрова «мильниця», але вже за короткий час він зміг піднятися до рівня відомого фотомайстра.

У 2008 році, коли захоплення Дениса фотографією вже переросло у професійну діяльність, він зустрічає свою майбутню дружину Галину Волгіну, і з цього часу любов і творчість стають для нього сенсом життя.

Денис їздить знімати природу у Карпати, стає автором найкращих світлин природи Національного парку «Бузький Гард» у Миколаївській області, переможцем чисельних фотоконкурсів, учасником виставок фотографій природних пейзажів і тварин у різних містах України, а також у Косові.

Проводить професійні планери, семінари і тренінги. В останні роки Денис опанував аерофотозйомку. Значна частина його світлин стала справжньою одою дивовижній природі півдня України, фіксацією унікальних моментів з життя тутешньої флори і фауни.
Він завжди прагнув бути найкращім, з легкістю і завзяттям здобував нові знання і навички, полюбляв займатися спортом і все одно вважав, що цього недостатньо. За спогадами друзів, він був веселим, комунікабельним, душею компанії, і одночасно - талановитим, натхненним, із серйозним ставленням до своєї роботи.

Вже після отримання вищої освіти Денис почав працювати в дизайн-студіях: Арт мастер, Злата. Його світлини публікувалися в National Geographiс, він отримав блакитну стрічку FIAP від найпрестижнішого європейського конкурсу фотохудожників, був фіналістом багатьох міжнародних фестивалів і навіть потрапив в ТОР 100 кращих фотографів світу. І тільки після народженням двох чудових донечок, Соломії і Меліси, яких він обожнював і намагався приділяти їм як найбільше часу, фотомистецтво відійшло на другий план.

З початком повномасштабного вторгнення російських фашистів в Україну Денис стає волонтером, а потім приймає рішення захищати батьківщину зі зброєю в руках. Пройшовши суворий відбір, він став служити в елітному підрозділі ЗСУ – Силах спеціальних операцій, чим дуже пишався, а з січня 2023 року починає виконувати бойові завдання на сході країни. Але навіть там не полишив улюбленої справи – фотографував зорі за допомогою телефона та нічника. Загинув Денис 11 травня у Бахмуті, намагаючись врятувати пораненого побратима.
Рідні та друзі написали петицію до Президента України з проханням присвоїти старшому солдату ССО Денису Кривому звання Героя України (посмертно), яка вже набрала понад 25 тисяч голосів і нині знаходиться на розгляді. Також з метою популяризації творчості чоловіка його дружина Галина Волгіна заснувала спеціальний благодійний фонд «СЯО» для організації виставок і аукціонів у різних містах України. В одному зі своїх інтерв’ю вона сказала: «Роботи Дениса неймовірно впливають на оточуючих, їх дивляться один раз, а згодом хочуть побачити ще і ще, бо починають зовсім по іншому сприймати навіть знайому місцевість. Я хочу продати частину робіт і тим самим допомогти бійцям підрозділу , де служив мій чоловік, який продовжує захищати нашу країну. Пані Галина впевнена, що таким чином Денис продовжує жити і підтримувати інших, як робив він це за життя.

У Кропивницькому відкрилася фотовиставка Дениса Кривого

У Кропивницькому відкрилася фотовиставка Дениса Кривого

У Кропивницькому відкрилася фотовиставка Дениса Кривого

У Кропивницькому відкрилася фотовиставка Дениса Кривого

У Кропивницькому відкрилася фотовиставка Дениса Кривого

У Кропивницькому відкрилася фотовиставка Дениса Кривого

У Кропивницькому відкрилася фотовиставка Дениса Кривого

У Кропивницькому відкрилася фотовиставка Дениса Кривого


В рамках відкриття виставки світлин «Краса Бузького Гарду» також відбувся благодійний аукціон від БО БФ «Сяо» на підтримку підрозділу ССО в якому ніс службу автор світлин, військовий спецпризначенець Денис Кривий. На продаж було представлено 50 лотів – фотокартини з колекції робіт військового, художній друк на полотні. Вартість світлин стартувала від 1000 грн.

Зібрані кошти будуть перераховані через благодійний фонд «Сяо» на потреби військових. Це не перший захід організований дружиною Дениса, Галиною Волгіною та партнерами, даний аукціон проходив у Первомайську та Миколаєві. Вже вдалося зібрати кошти на придбання двох дронів для військового підрозділу ССО. 

Олег Юрченко, Анна Недлінська.

Фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool