У Кропивницькому відбувся семінар-навчання для представників суб’єктів господарювання

Жовтень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 564 | Коментарі: 0

У рамках виконання Плану заходів з реалізації концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабміну від 27.12.2017 року №983-р управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провело семінар-навчання для представників суб’єктів господарювання. 

Мета семінару – звернути увагу суб’єктів господарювання на необхідність дотримання вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів.

Під час заходу начальник управління захисту споживачів Віра Сухопарова зосередилася на правах та обов’язках суб’єктів господарювання і споживачів. Зокрема на тому, що в разі придбання товару належної якості споживач має право на обмін товару протягом 14 днів, не рахуючи дня купівлі, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром.

Начальник відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства управління захисту споживачів Лілія Буднікова додала, що у разі придбання товару неналежної якості споживач має право на пропорційне зниження ціни; безкоштовне усунення недоліків товару; відшкодування витрат на усунення недоліків товару. Якщо протягом встановленого гарантійного терміну виявлено істотні недоліки, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), споживач має право вимагати від продавця чи виробника розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми; вимагати заміни товару на такий самий або аналогічний товар.

Мова йшла також про необхідність розміщення «Куточка споживача», у якому має бути надана інформація про найменування суб’єкта господарювання; адреси і номери телефонів органів, що забезпечують захист прав споживачів; відповідні правила торгівлі; присутня «Книга відгуків і пропозицій» тощо.

Спеціалісти Держпродспоживслужби області звернули увагу запрошених на захід на обов’язки продавця продемонструвати як працює товар і як ним користуватися; заповнити відповідні розділи гарантійного і відривного талонів на гарантійне обслуговування; надати інформацію про підприємства (майстерні), що здійснюють гарантійний ремонт. Під час придбання товару (оплати послуги, роботи) споживач має право вимагати видачі розрахункового документа встановленої форми, що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу.

Захід проходив в інтерактивній формі, присутні мали змогу поспілкуватись, обмінятись досвідом та отримати кваліфіковані відповіді на свої питання.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool