У Кропивницькому відбувся рейд

Вересень 18, 2019 | Новини | Переглядів: 573 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині майже щодня виникають пожежі у житловому секторі, найпоширенішою причиною яких є нехтування правилами пожежної безпеки або людське недбальство

Для того, щоб попередити випадки займань в оселях кіровоградців рятувальники Управління ДСНС в області та підпорядкованих підрозділів постійно проводять роз’яснювальну роботу серед населення.

18 вересня фахівці Служби порятунку поспілкувалися на тему пожежної безпеки із жителями Кропивницького. Рятувальники нагадали жителям обласного центру основні правила пожежної безпеки. Зокрема порадили використовувати тільки справні електропобутові прилади, не перевантажувати електромережу, регулярно перевіряти газові котли та колонки, не доручати догляд за увімкненими газо- та електроприладами дітям, незалежно від віку. А батькам порекомендували завжди знати, де знаходяться їхні діти і чим вони займаються, щоб у разі виникнення небезпечної ситуації була можливість вчасно відреагувати на неї.

Крім того, незважаючи на те, що літо закінчилося, погода наразі сприяє поширенню пожеж сухої трави та сміття. Тому фахівці рятувальної справи закцентували увагу містян на тому, що слід бути уважними із відкритим вогнем, ні в якому разі не залишати непогашеними недопалки та сірники, адже у суху вітряну погоду це вмить призводить до загорянь. Та й пожежі сухої трави, які на перший погляд не такі небезпечні, можуть завдати значних матеріальних збитів і навіть призвести до людських жертв.

Виконання елементарних правил безпеки повинно бути першочерговим для кожного і завжди, тому що лише так можливо зберегти життя, майно та, що не менш важливо, чисте довкілля. По завершенню розмови рятувальники роздали усім співрозмовникам листівки, які стануть доцільним нагадуванням про необхідність дотримання правил безпеки життєдіяльності.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool