У Кропивницькому відбувся мітинг-реквієм

Вересень 30, 2016 | Новини | Переглядів: 624 | Коментарі: 0

Сьогодні, 30 вересня, у Кропивницькому вшанували жертв Голокосту. Кропивничани прийшли схилити голови, покласти живі квіти і камінці – іудейський символ поминання, до пам’ятного знаку “Євреям – жертвам нацизму” на розі вулиць Євгена Тельнова та Волкова.

75 років тому під час другої світової війни у ці дні відбувалися масові розстріли євреїв по всій окупованій території України, а наймасовіші - у Бабиному яру біля Києва. Близько 4,5 тисяч євреїв були розстріляні і закопані в протитанковому рову і на околиці тодішнього Кіровограда.

- Для всіх євреїв сьогодні дуже важливий день. Велич кожного народу у тому, щоб пам’ятати детально свою історію, і робити з неї вірні висновки і старатися, щоб така трагедія більше ніколи не повторилася”, – сказав у своєму слові головний равин Кропивницького Дан Закута.
- Наш людський обов’язок – пам’ятати про всіх, наголосив Андрій Райкович. - Це треба не мертвим - це треба живим. Світла пам'ять всім, для кого життя обірвалось на цьому місті.

Перед учасниками мітингу – реквієму виступили також голова ОДА Сергій Кузьменко та голова єврейської громади Кропивницького Єфим Мармер а равин Дан Закута прочитав поминальну єврейську молитву.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool