У Кропивницькому відбулось засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС

Червень 16, 2020 | Новини | Переглядів: 832 | Коментарі: 0

16 червня у малій залі обласної державної адміністрації під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля у режимі відеоконференції відбулось позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, одним із питань порядку денного якого було питання запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах у 2020 році.

Управління ДСНС України у Кіровоградській області представив начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк.

Після закінчення відеозв’язку з Урядом під головуванням очільника Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Балоня відбулось засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Присутні на обласній комісії також розглянули питання щодо заходів по запобіганню та протидії пожежам у природних екосистемах. Крім того, обговорили питання застосування протиепідемічних заходів щодо стабілізації
санітарно-епідеміологічної ситуації в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території області.

Одним із доповідачів на засіданні був начальник У ДСНС у Кіровоградській області Віталій Миронюк, який поінформував керівництво області та присутніх про комплекс заходів, які вживаються службою та спрямовані на забезпечення протипожежного захисту у природних екосистемах області. Зокрема Управлінням у тісній взаємодії з іншими зацікавленими відомствами ведеться значна профілактична робота щодо попередження пожеж у екосистемах, особливо – на території лісових господарств, а також на полях сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств під час зернозбиральної кампанії.

Також Віталій Григорович поінформував про готовність пожежно-рятувальних підрозділів до гасіння лісових пожеж, доповів про готовність пожежно-рятувальної техніки високої прохідності з великим запасом води та інженерної і спеціальної техніки.

«На цілодобовому чергуванні перебуває 54 одиниці пожежної техніки та близько 210 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів області. - Зазначив Віталій Миронюк. - У разі ускладнення обстановки - для підсилення можуть бути додатково залученні близько 250 чоловік особового складу та 65 одиниць техніки. У разі залучення пожежної авіації для гасіння лісових пожеж на території області визначено 114 місць посадки, а також природні та штучні водойми для забору води пожежними вертольотами».

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool