У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)

Липень 29, 2023 | Новини | Переглядів: 1427 | Коментарі: 0

Здавалося б, від рабовласницького ладу нас відділяють тисячоліття, бо як можуть існувати у ХХІ столітті, де пріоритетом є свобода, демократія і права людини, торгівля людьми і рабство?

У Кропивницькому відбулася вулична акція

У Кропивницькому відбулася вулична акція

У Кропивницькому відбулася вулична акція


На жаль, не просто існують, а процвітають. За даними Організації Об’єднаних Націй та Ради Європи, торгівля людьми є однією з найприбутковіших форм нелегальної торгівлі у світі.

Для нас, українців, у час важкої визвольної боротьби за нашу державу, ця світова цивілізаційна проблема кожного дня отримує реальні форми. За даними Національної поліції України, з початку року було відкрито 123 кримінальних провадження щодо торгівлі людьми, 47 особам повідомлено про підозру, 59 визнано потерпілими.

Тож напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми бібліотека провела низку заходів, присвячених цій темі. Так, для курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ провели інформаційно-тренінгову сесію «Розумій та протидій», елементами якої були перегляд фільму «Життя на продаж» та роздуми щодо того, чому ж людина – не товар.

В той же час на бібліотечному майданчику відбувалася акція, участь в якій узяли наші постійні партнери представники громадських організацій «Десяте квітня» та «Чистий аркуш», поліції, обласного департаменту соціального захисту та обласного центру зайнятості. Вони надавали консультації перехожим і відповідали на їхні запитання.

Торгівля людьми має дуже багато форм, як то усиновлення у комерційних цілях, використання в порнобізнесі чи у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство тощо. До речі, останньому пункту бібліотекарі приділили окрему увагу: запропонували для перегляду тематичну літературу під назвою «Донорство органів і тканин людини: медико-правовий аспект».

Важливим елементом акції було експрес-опитування кропивничан та гостей міста щодо їхньої поінформованості про проблему торгівлі людьми. Зазначимо, що з кожним роком кількість людей, які знають про торгівлю людьми і знають, куди звернутися за допомогою, зростає. Активна робота громадських організацій і державних установ щодо попередження торгівлі людьми має позитивні результати. В цей поступ свій внесок вже багато років робить і бібліотека Чижевського.

Українці розуміють, що торгівля людьми не має географічних кордонів і що жертвою торгівців може будь-яка людина. Експрес-опитування показало і високу обізнаність щодо допомоги державних установ постраждалим. Але зупиняти просвітництво щодо торгівлі людьми не варто.

Тож нагадаємо.
Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 або 527.
Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації функціонує за єдиним гармонізованим загальноєвропейським номером з надання психологічної допомоги 0 800 500 335 або 116 123.
Національної гарячої лінії для дітей та молоді 0 800 500 225 або 116 111.
Торгівля людьми вважається особливо тяжким злочином в Україні: стаття 149 Кримінального кодексу передбачає, що злочини, пов’язані з торгівлею людьми, караються позбавленням волі на строк від 3 до 15 років.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool