У Кропивницькому відбулась історична мандрівка

Січень 23, 2018 | Новини | Переглядів: 779 | Коментарі: 0

Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. І часточка надії і віри у майбутнє. Пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності.

Бібліотека-філія №18 (101-й мікрорайон) провела історичну мандрівку «Шляхом свободи і незалежності» з метою розширити кругозір читачів про історію виникнення і святкування Дня Соборності України, а також задля прищеплення інтересу до минулого, історичних та культурних надбань українського народу.

Бібліотекарі зробили огляд літератури та розповіли про день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою, який прийнято відзначати як свято – День незалежності і соборності України.

Завершилась мандрівка демонстрацією фрагментів документального фільму «Становлення української державності». Любов до землі, до рідного слова прирекли багатьох славних синів і дочок України на тюрми і поневіряння. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Ми пишаємося тим, що ми – українці, а наша Вітчизна – Україна, земля, дорога та мила серцю кожного із нас. Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми. Ми горді зватися українцями!

Віра Резніченко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool