У Кропивницькому відбудеться театральний фестиваль «Scene-Fest»

Вересень 07, 2021 | Новини | Переглядів: 1659 | Коментарі: 0

17 вересня 2021 року у КЗ «Кіровоградський академічний обласний театр ляльок» розпочне свою ходу ІІІ Відкритий театральний фестиваль «Scene-Fest», присвячений 30-й річниці Незалежності України.

Його мета – активізація розвитку театрального фестивального руху на Кіровоградщині, збереження та пропаганда кращих зразків світової та української класики, національних традицій, пошук нових форм і напрямів у сучасному театральному мистецтві, зокрема, у мистецтві театру ляльок, відкриття нових імен сучасної національної драматургії, розкриття творчого потенціалу артистичної молоді, сприяння культурному та естетичному вихованню підростаючого покоління завдяки показу кращих вистав театральних колективів з різних міст України.

Найкращі постановки зі свого творчого доробку та прем’єрні вистави за творами класиків світової драматургії, а також сучасних українських авторів, впродовж чотирьох фестивальних днів (17-20 вересня) представлятимуть дванадцять професійних театрів драми і ляльок, а також молодіжних театральних колективів з одинадцяти міст України: Миколаєва, Коломиї, Запоріжжя, Маріуполя, Черкас, Житомира, Хмельницького, Києва, Херсона, Кривого Рогу і Кропивницького.

Початок урочистої презентації програми фестивалю заплановано на 17.30 годину 17 вересня 2021 року.

У програмі відкриття:

театралізоване дійство «У козацькому таборі»;
концертна програма творчих колективів міста («Вікторія», «Юність», «Орія»);
фотовиставка «Від “Вересневих самоцвітів” до “Scene-Fest”»;
арт-розпис «Ми – українці»;
виставка-продаж виробів народних майстрів Кіровоградщини (ОЦНТ);
виставка дитячих малюнків «Я люблю Україну» (С.Стороженко).

Крім показу вистав, у програмі фестивалю заплановано діяльність кількох творчих локацій. Одна з них – музично-поетичний майданчик «Мистецький мікрофон», де свою творчість представлятимуть:

дитячо-юнацький оркестр «Зміна»;
народний аматорський фольклорний ансамбль «Ексампея»;
хореографічний колектив «Час пік»;
модельне агентство «Мікс-моделс»;
Олексій Павленко – гра на музичному інструменті «Hand pan»;
учасники фестивалю та гості.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool