У Кропивницькому відбудеться фестиваль «Scene-Fest»

Вересень 22, 2020 | Новини | Переглядів: 1035 | Коментарі: 0

23 вересня у Кіровоградському академічному обласному театрі ляльок відкривається ІІ-й театральний фестиваль «Scene-Fest», присвячений 50-річчю Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».

Майже три десятиліття поспіль лялькарі брали участь у цьому Святі, вшановуючи корифеїв українського професійного театру! Щоосені, з найкращими виставами репертуару, митці виїздили у різні куточки області, а також представляли свої постановки на майданчиках та сцені музею-заповідника «Хутір Надія». 

Театр ляльок виконує особливу місію. Адже саме він є першим мистецьким закладом у житті дитини, який формує світогляд, сприяє розвитку особистості з високими духовними і культурними цінностями. Завдяки живому спілкуванню з лялькою, діти вчаться дружити і допомагати один одному, любити і співчувати, боротися за справедливість і перемагати, бути активними і прагнути досягати бажаного…

З 2011 року, на базі театру, в рамках свята, лялькарі почали проводити мистецький форум, у якому, крім українських лялькових і драматичних професійних театрів, брали участь колективи з Литви, Білорусі та Ізраїлю.
Популярність заходу сприяла відокремленню «лялькової» частини у самостійний проєкт, який під назвою Відкритий театральний фестиваль “Scene-Fest”, вперше відбувся у вересні 2019 року і був присвячений 80-річчю від дня заснування Кіровоградського академічного обласного театру ляльок.

У цьогорічному форумі візьмуть участь 10 театральних колективів з різних міст України, від Маріуполя до Коломиї. У програмі фестивалю будуть представлені вистави і для дітей, і для дорослої аудиторії, серед яких – 5 прем’єр.
Крім того, 25 вересня, о 17.30 годині, в рамках фестивалю, у театрі відбудеться презентація видань новітньої української драми (антологія сучасної експериментальної п’єси «Інша драма» та збірка новітніх драматургічних творів «Алхімія часу»), яку проведе письменник, учений секретар Національного центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса (м.Київ) – Олег Миколайчук-Низовець.

На жаль, згідно рекомендацій МОЗу, стосовно умов роботи театрів, лялькарі можуть приймати у залі лише дозволену частину глядачів. Тому митці звертаються з проханням до містян – завчасно потурбуватися про квитки на бажані вистави. А також нагадують, що у театрі дотримуються усіх санітарних вимог: вхід у захисній масці, проведення температурного скринінгу, дистанціювання та інші.

Завтра, 23 вересня, об 11.00 годині, фестивальну програму відкриє пригодницька казка «Чарівне місто сподівань», у виконанні акторів Криворізького міського театру ляльок. О 13.00 годині епічну легенду «Козак Мамай» представлять херсонські митці. А о 17.30, на театральному подвір’ї розпочнуться урочистості з нагоди відкриття фестивалю «Scene-Fest».

Усіх прихильників театрального мистецтва лялькарі запрошують на свої заходи.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool