У Кропивницькому в театрі Корифеїв розповіли про новий театральний сезон

Липень 10, 2023 | Новини | Переглядів: 928 | Коментарі: 0

Незабаром відкриється 141-й театральний сезон у театрі ім. М.Л. Кропивницького і адміністрація театру вже готує оновлений репертуар, який обов’язково прийдеться до душі вибагливому глядачу.

«Хоч активності в театрі і поставлені на паузу на час відпусток, проте робота в театрі не закінчується ніколи. Минулого сезону ми активно попрацювали, провели низку перемовин з різними театрами, режисерами та заслуженими діячами мистецтв і наразі вже маємо певні плани, якими хочемо поділитись», - зазначив директор-художній керівник театру Вячеслав Вандрашек.

Тож, вже у вересні на обидвох сценах відбудуться дві прем’єри. На малій сцені глядач побачить «Експеримент» за постановкою власного однойменного твору видатного українського письменника, кіносценариста та режисера з Кіровоградщини Олександра Жовни. На великій сцені провідний майстер сцени театру ім. М.Л. Кропивницького Євген Скрипник представить виставу «Пошилися в дурні» за Марком Кропивницьким.

«Ми дуже поважаємо і пишаємось талантами наших акторів і завжди підтримуємо їх в прагненні розвиватись, творити та підкоряти нові вершини.

Тому, чуттєва і глибока вистава за інсценізації Олександра Жовни відбудеться на малій сцені, де глядач зможе прожити разом з героями всю глибину п’єси, а на великій сцені, з повним розмахом творчості, глядачі насолодяться комедією в свіжому погляді Євгена Скрипника.» - відзначили в адміністрації театру.

У вересні, як відомо, відбудеться 53-й фестиваль «Вересневі самоцвіти» і в рамках цього фестивалю театр корифеїв також планує декілька сюрпризів. Нагадаємо, в червні відбулась спільна мистецька акція з Музеєм мистецтв та Ресторацією Кропивницьких, під час якої актори театру протягом декількох годин позували в костюмах своїх героїв з вистав для професійних художників. В кінці липня театр відкриє он-лайн голосування для визначення трьох переможців, а вже під час «Вересневих самоцвітів» відбудеться церемонія нагородження переможців.

«Декілька місяців тому ми спільно з Музеєм Кропивницького розпочали роботу над виготовленням та випуском ексклюзивної книги «Казкар Кропивницький». В ній будуть зібрані та проілюстровані дитячі казки Марка Кропивницького. Випуск книжок буде лімітований, тож ми плануємо провести аукціон, а вилучені кошти підуть на допомогу Збройним Силам України. Над ілюстрацією вже давно працює відома художниця Ольга Краснопольська, а Ресторації Кропивницьких вже вдалось зібрати 5000 грн. на випуск книжки. Окрім того, ми проведемо благодійний бал для збору коштів на допомогу нашим незламним захисникам та захисницям» - поділився Вячеслав Вандрашек, директор-художній керівник.

В жовтні-листопаді театр планує представити глядачам проект «Голодомор» за інсценізацією заслуженого діяча мистецтв України Сергія Павлюка, постановки якого вже встигли захопити серця кропивниччан та глядачів інших міст.

В грудні, до Різдвяних та новорічних свят в театрі відкриється Резиденція Святого Миколая і маленьким глядачам представлять нову виставу-казочку за постановкою відомої заслуженої діячки мистецтв України Ірини Корольової. В театрі запевняють, що це буде справжнє Різдвяне диво, адже театр придбав новий потужний проектор, який допоможе створити справжню казкову атмосферу.

«Це не повний перелік того, що ми запланували, адже проєкти інколи народжуються за годину. Паралельно ведуться перемовини щодо втілення мюзиклу «Лісова пісня» на великій сцені та «Листи закоханих» (робоча назва) на малій сцені. Але подробиці згодом. Впевнені, вам обов’язково сподобається оновлений репертуар, чекатимемо вас у гості. Продовжуємо працювати на Перемогу» - адміністрація театру. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool