You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

У Кропивницькому створять музейний простір для людей з інвалідністю

Липень 10, 2024 | Новини | Переглядів: 501 | Коментарі: 0

В обласному центрі у Центральноукраїнському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація проєкту «Музей для всіх» команди обласного краєзнавчого музею

Який став переможцем програми «Культура без бар’єрів» Українського культурного фонду (УКФ). Метою цієї програми є формування безперешкодного життєвого середовища для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю, включно з людьми, які отримали інвалідність внаслідок війни.

Проєкт охоплює не лише інфраструктурні та архітектурні, а й культурну та соціальну сфери, забезпечуючи безбар’єрний доступ до споживання культурно-мистецьких продуктів, а також створює рівні можливості для особистісного розвитку та самореалізації всіх громадян і спільнот у комфортному життєвому середовищі.

Проєкт «Музей для всіх» передбачає створення інноваційного інтерактивного музейного простору для людей з інвалідністю. Зокрема, інтеграцію інформаційних тактильних сенсорних систем, встановлення сенсорного мультимедійного столу та мультимедійної 3D книги з інклюзивним контентом у музейній експозиції «Природа». Також передбачається розробка та проведення інтерактивно-освітніх програм для дітей з інвалідністю, створення виставки дитячих творчих робіт, встановлення табличок зі шрифтом Брайля в експозиції «Природа» та впровадження аудіогідів.

Для реалізації даного проєкту буде залучено кошти Українського культурного фонду у сумі 518 248,14 грн. Термін реалізації проєкту складатиме 4 місяці.

Музей – це не лише місце збереження історичної спадщини, а й важливий простір для комунікації громади та створення доступного середовища для людей з інвалідністю, активного залучення їх до участі у культурному житті міста, покращення їхнього ментального здоров'я. Центральноукраїнський обласний краєзнавчий музей має значний досвід роботи з різними категоріями відвідувачів, зокрема з дітьми з інвалідністю. У рамках проєкту ми прагнемо розвивати цей напрямок діяльності, роблячи його більш корисним не лише для навчально-освітнього процесу, але й для позашкільної роботи, для цікавого дозвілля жителів та гостей області.
Безбар’єрність відкриває можливості для навчання, розваг та взаємодії для всіх відвідувачів музею!
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool