У Кропивницькому розповіли про тарифи та підготовку до опалювального сезону в області

Вересень 16, 2021 | Новини | Переглядів: 1368 | Коментарі: 0

Сьогодні, 16 вересня, заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Поліщук та директорка департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук розповіли про цьогорічні тарифи на газ та процес підготовки до опалювального сезону в області.

«Для побутових споживачів України ціна на газ не зміниться і буде лишатись згідно підписаного річного контракту 7,96 грн. Для підприємств теплопостачання, які уклали трирічний контракт з державною компанією "Нафтогаз Трейдинг", 7,42 грн за кубометр», - повідомив Сергій Поліщук.

За його словами, до опалювального сезону теплопостачальні підприємства Кропивницького та області готові майже на 100%. Протягом року працювала робоча група по підготовці до опалювального сезону теплових підприємств, у тому числі відбувались робочі наради в Олександрії, Світловодську та Кропивницькому.

«Кропивницька міськрада виділила на підготовку до опалювального сезону теплогенеруючих підприємств понад 114 мільйонів гривень, Олександрійська міськрада близько 13 мільйонів. По Світловодську є зауваження, але спільно з міською радою працюватимемо над їх вирішенням», - додала Ольга Довжук.

Також посадовиця зазначила, що загальна сума фінансової підтримки всіх житлово-комунальних підприємств області складає 252 млн грн, з яких 70 відсотків наразі профінансовано.

«Держава бере на себе повністю зобов’язання, щодо погашення заборгованості, яка по області складає близько 530 мільйонів гривень. Це дозволить підприємствам частково погасити борги, тому що на сьогодні борг складає майже мільярд гривень. Уся інша заборгованість буде реструктуризована на 87 місяців, і після цього нараховані пені та штрафні санкції будуть списані», - зазначила Ольга Довжук.  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool