У Кропивницькому розповіли про прогнозування на ринку праці

Січень 12, 2022 | Новини | Переглядів: 1053 | Коментарі: 0

Заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян презентував у Кіровоградській ОДА результати проекту прогнозування ринку праці.

Дослідження проводилося торік обласним центром зайнятості за участю навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в області та інших установ реалізовано пілотний проєкт з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів.

Заступник директора обласного центру зайнятості зазначив, що робітничі професії залишаються затребуваними на Кіровоградщині.

«Ми можемо впевнено говорити про те, що робітничі спеціальності надзвичайно затребувані на ринку праці. Зрозуміло, що батьки випускників роблять вибір закладу освіти: хтось обирає вищу, а хтось професійно-технічну освіту, знаходять роботу. Але ми підтверджуємо, що молодь, яка обирає заклади профтехосвіти для навчання, гарантовано отримує робоче місце з відповідним розміром заробітної плати у своїй галузі», - зазначив Богдан Стоян.

Результати проведеного дослідження показали, що роботодавці мають труднощі при доборі працівників. 26% підтвердили, що мають такі труднощі, а ще 66% - не мають труднощів з підбором працівників. Найчастіше труднощі пов’язані з фактичною відсутністю кандидатів на посади (56% роботодавців), а також відсутності необхідного рівня освіти у кандидатів (50% опитаних роботодавців повідомили про це). Актуальним є відсутність досвіду роботи, необхідних технічних навичок та очікування кандидатами вищого рівня заробітної плати.

«Для того, щоб подолати ці труднощі, ми рекомендуємо роботодавцям звертатися до Державної служби зайнятості. Ми організовуємо міні-ярмарки вакансій, де вони мають можливість поспілкуватися з претендентами на робочі місця. Сподіваємося, що Служба зайнятості допомагає долати ці складнощі», - додав Богдан Стоян.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool