У Кропивницькому розгорнуто експозицію «Мистецький світ Павла Олексієнка»

Липень 04, 2019 | Новини | Переглядів: 552 | Коментарі: 0

4 липня 2019 року в обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «Мистецький світ Павла Олексієнка» до 40-річчя від дня народження (1979-2016)

9 липня 2019 року Павлу Олексієнку виповнилося б 40 років, але не судилось…не сталось…

Життя митця виявилося надто коротким, але за той час, що йому надав всевишній Павло багато чого встиг. З 2006 по 2011 роки навчався в Одеському художньо-театральному училищі імені М.Б. Грекова за спеціальністю художник-оформлювач театральних заходів.

Ще під час навчання в 2008 році Павло приймав активну участь в оформленні виставки «Одесский дворик», а вже після закінчення навчання він брав участь в арт-проекті «Ніч в театрі», який проходив в одеському театрі юного глядача. Співпраця обласного художнього музею з митцем розпочалася тим що, він представив до огляду 12 серпня 2014 року свій унікальний проект «Обличчя». Далі в музеї за його участю був реалізований проект «Quter_Space». Неодноразово Павло брав участь у Великодньому благодійному аукціоні, як художник-меценат надавав свої роботи в якості лотів, прагнучи перш за все допомогти іншим. За короткий час Павло став другом музею. У 2015 році він став лавреатом обласного конкурсу «Зцілююча сила мистецтва».

Павло був надзвичайно відкритою людиною, мав невичерпну жагу до знань, відкриття чогось нового. Хочеться відзначити скромність, деяку сором’язливість, відкритість у поглядах на життя цієї людини. Не дивлячись на всі перепони він постійно намагався пізнавати щось нове, знаходити свій власний стиль у мистецтві. В ньому щось було таке дитяче, безпосереднє, а відкрита посмішка не залишала нікого байдужим. Пашу іноді називали людиною промінчиком.

В експозиції «Мистецький світ Павла Олексієнка» представлені до огляду роботи з фондової колекції обласного художнього музею «Блакитноокий», 2013; «Космогетьман», 2015; «Місячний кіт», 2015.
Кажуть, що художники живуть вічно, бо залишають після себе мистецький слід. Митець залишається живим поки існують його картини.

Микола Правда


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool