У Кропивницькому розгорнуто експозицію «Мистецький світ Павла Олексієнка»

Липень 04, 2019 | Новини | Переглядів: 536 | Коментарі: 0

4 липня 2019 року в обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «Мистецький світ Павла Олексієнка» до 40-річчя від дня народження (1979-2016)

9 липня 2019 року Павлу Олексієнку виповнилося б 40 років, але не судилось…не сталось…

Життя митця виявилося надто коротким, але за той час, що йому надав всевишній Павло багато чого встиг. З 2006 по 2011 роки навчався в Одеському художньо-театральному училищі імені М.Б. Грекова за спеціальністю художник-оформлювач театральних заходів.

Ще під час навчання в 2008 році Павло приймав активну участь в оформленні виставки «Одесский дворик», а вже після закінчення навчання він брав участь в арт-проекті «Ніч в театрі», який проходив в одеському театрі юного глядача. Співпраця обласного художнього музею з митцем розпочалася тим що, він представив до огляду 12 серпня 2014 року свій унікальний проект «Обличчя». Далі в музеї за його участю був реалізований проект «Quter_Space». Неодноразово Павло брав участь у Великодньому благодійному аукціоні, як художник-меценат надавав свої роботи в якості лотів, прагнучи перш за все допомогти іншим. За короткий час Павло став другом музею. У 2015 році він став лавреатом обласного конкурсу «Зцілююча сила мистецтва».

Павло був надзвичайно відкритою людиною, мав невичерпну жагу до знань, відкриття чогось нового. Хочеться відзначити скромність, деяку сором’язливість, відкритість у поглядах на життя цієї людини. Не дивлячись на всі перепони він постійно намагався пізнавати щось нове, знаходити свій власний стиль у мистецтві. В ньому щось було таке дитяче, безпосереднє, а відкрита посмішка не залишала нікого байдужим. Пашу іноді називали людиною промінчиком.

В експозиції «Мистецький світ Павла Олексієнка» представлені до огляду роботи з фондової колекції обласного художнього музею «Блакитноокий», 2013; «Космогетьман», 2015; «Місячний кіт», 2015.
Кажуть, що художники живуть вічно, бо залишають після себе мистецький слід. Митець залишається живим поки існують його картини.

Микола Правда


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool