У Кропивницькому робоклубі розповіли про автоматони (ФОТО)

Листопад 02, 2023 | Новини | Переглядів: 654 | Коментарі: 0

З цікавими фактами з історії механоіграшок познайомилися першокурсники Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ, які завітали до бібліотеки Чижевського.

Вони дізналися принципи роботи шестиметрового водяного годинника. Його описав у трактаті «Книга знань про дотепні механічні пристрої» видатний механік-винахідник Аль-Джазарі, який жив і творив у золоте століття ісламу в Дія рбекірі (Туреччина).

Найбільше слухачів вразили три неймовірні андроїди, розроблені та зібрані годинникарями П'єром Жаке-Дро та його синами у XVIII столітті. Автоматони, які можна вважати далекими предками сучасних комп'ютерів, імітують діяльність музиканта, художника та каліграфа працюють більше 240 років.

У Кропивницькому робоклубі розповіли про автоматони

У Кропивницькому робоклубі розповіли про автоматони

У Кропивницькому робоклубі розповіли про автоматони

Після теоретичної частини студенти за допомогою мобільного додатку збирали керовані іграшки з інтерактивного роботизованого конструктора Jimu. Готовими моделями роботів спочатку керувати, а потім, використовуючи середовище Blockly, запрограмували їх на виконання різних дій.

На заняттях Робоклубу учасники можуть відчути себе інженерами, механіками, конструкторами, математиками, програмістами і в деякому сенсі володарями світу машин. Адже інтерактивна іграшка виконує алгоритми, прописані у програмі. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool