У Кропивницькому проведено навчання для ювенальних прокурів із застосуванням новітніх форм

Серпень 29, 2018 | Новини | Переглядів: 570 | Коментарі: 0

Сьогодні, 29 серпня 2018 року, прокуратурою Кіровоградської області проведено навчальний захід для ювенальних прокурорів регіону, які за функціональними обов’язками відповідають за представництво інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Навчання проведено у новому форматі - у виді тренінгу та майстер-класу, під час яких на практичних прикладах, із використанням наочного відображення методів роботи із єдиним веб-порталом використання бюджетних коштів «Edata» та єдиної системи публічних закупівель «Prozorro» та інших офіційних інформаційних баз, продемонстровано механізм виявлення підстав для вжиття заходів представницького характеру.

Крім того, учасниками заходу обговорено практичні проблеми, що виникають у процесі заявлення позовів означеної категорії, та шляхи їх вирішення.
Тренінг пройшов у форматі активного та плідного спілкування.
Завдяки новітньому підходу ювенальні прокурори мали змогу підвищити рівень знань та намітити шляхи подальшого оперативного реагування на факти нецільового використання бюджетних коштів, порушень під час процедур закупівель товарів та послуг для дітей, нецільового використання майна та земель навчальних закладів тощо.

Слід відмітити, що органи прокуратури мають позитивні напрацювання та ряд задоволених позовів щодо законності використання бюджетних коштів у сфері охорони дитинства. Так, з початку року ювенальними прокурорами області заявлено позовів на суму понад 1,5 млн грн, з яких наразі задоволено 17 на суму 1,3 млн грн. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool