У Кропивницькому продовжила свою роботу п’ята сесія міської ради

Листопад 10, 2016 | Новини | Переглядів: 1165 | Коментарі: 0

Сьогодні, 10 листопада, продовжила свою роботу п’ята сесія міської ради Кропивницького

Сесійне засідання п’ятої сесії розпочалося із депутатських запитів, хоча міський голова запропонував розглядати їх в кінці сесійного дня, після проектіів рішень порядку денного.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Очільник міста звернув увагу депутатів на той факт, що детальний розгляд депутатських запитів, які деякі депутати використовують задля “піару” займає багато часу і не дає змоги приділити увагу вирішенню актуальних проблем територіальної громади.

Проте така пропозиція не знайшла одстайної підтримки у міській раді і секретар міської ради Андрій Табалов озвучив надані депутатські запити, переважна більшість з яких стосувалася надання матеріальної допомоги на лікування малозабезпеченим мешканцям міста.

Цього дня міська рада направила своє звернення до Уряду та Прем'єр-міністра щодо підтримки Програми радіаційного захисту населення Кропивницького, як це передбачено для громади Жовтих Вод. Така Програма дасть можливість додаткового фінасування обласного центру з державного бюджету на заходи з профілактики і лікування онкологічних захворювань, запровадження екологічного моніторингу рівня радіації, забезпечення населення радіодіагностикою, організацію медичної допомоги дітям тощо.

Депутати також внесли зміни до низки галузевих програм соціально – економічного розвитку міста. З другої спроби знайшла підтримку пропозиція перерозподілити кошти Програми будівництва, реконструкції, ремонту доріг та експлуатації дорожньої системи в місті на 2016 рік.

Прийнятими змінами передбачається відмова від фінансування поточного ремонту доріг, який неможливо виконувати через погодні умови та направлення вивільнених коштів на фінансову підтримку КП “Теплоенергетик” і на субвенцію обласному бюджету для облаштування зливової каналізації по вулиці Андріївській.

З’явиться у Кропивницькому і Програма протидiї поширенню наркоманiї i злочинностi, пов’язаної з незаконним обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, на 2016-2018 роки».

У більшості проектів внесення змін до галузевих програм депутати відмовилися підтримувати заміну назви «Кіровоград» на «Кропивницький» у зв’язку із перейменуванням міста. Пропозиції виключити такі правки внесла депутат фракції “Опозиційний блок” Анна Ніжнікова, мотивуючи це судовими розглядами позовів щодо відміни постанови Верховної Ради щодо перейменування обласного центру.

Натомість депутат Володимир Смірнов від фракції «Самопомочі» та інші звертали увагу на те, що місто вже перейменоване і назви “Кіровоград” не існує, тож і вживати її офіційних документах недоцільно. Факт, що обласний центр на сьогодні має назву “Кропивницький”підтвердила і начальник юридичного управління міської ради Марина Смаглюк. Розгляд справ у судах не зупинив дію Постанови про перейменування Кіровограда і вона залишається чинною.

Проте міський голова не міг не поставити на голосування пропозиції депутат Ніжнікової, а більшість депутатів їх підтримала.
На завершення сесійного засідання депутатський корпус розглянув питання регулювання земельних відносин у Кропивницькому.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool