У Кропивницькому презентували проєкт з підтримки постраждалих від сексуального насильства (ФОТО)

Травень 16, 2023 | Новини | Переглядів: 857 | Коментарі: 0

Сьогодні, 16 травня, у Кіровоградській ОВА відбулась презентація проєкту «Вистоїмо разом.

У Кропивницькому презентували проєкт з підтримки постраждалих від сексуального насильства

У Кропивницькому презентували проєкт з підтримки постраждалих від сексуального насильства

У Кропивницькому презентували проєкт з підтримки постраждалих від сексуального насильства

У Кропивницькому презентували проєкт з підтримки постраждалих від сексуального насильства


Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК». Проєкт реалізується Міжнародним благодійним фондом «Український Жіночий Фонд» спільно з НУО «Ла-Страда Україна» та НУО «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Бенефіціар проекту - Апарат Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

Як зазначила координаторка проєкту Українського Жіночого Фонду Олена Панченко, ініціатива має на меті створення ефективної цілісної системи підтримки людей, зокрема, жінок, які зазнали сексуального насильства, пов’язаного з війною.

«Цей проєкт покликаний об’єднати всі дотичні структури до цієї тематики. Питання протидії сексуальному насильству, питання комплексної допомоги жертвам сексуального насильства в умовах війни є дуже важливим. З тематикою сексуального насильства в умовах війни ми стикнулись ще в 2014 році. В 2022 році вона стала ще більш актуальною, бо випадків стає все більше. Це і жінки, і чоловіки, і діти, і літні люди. Але, нажаль, більшість жертв не хоче про це повідомляти», - розповіла Олена Панченко.

У свою чергу, заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова наголосила на тому, що наразі існує проблема ідентифікації злочинів, пов’язаних зі сексуальним насильством в умовах війни.

«Сьогодні Україна стоїть перед низкою викликів. Ми ще маємо створити систему підтримки постраждалим від сексуального насильства. Гостро стоїть проблема й ідентифікації злочинів. Цьому також треба навчитись», - акцентувала Катерина Колтунова.

Проєкт працюватиме за трьома напрямками: підтримка соціальних працівників, створення ефективної системи реагування на випадки сексуального насильства, сприяння розвитку законодавства щодо сексуального насильства.

джерело , фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool