У Кропивницькому презентували книгу про підпілля ОУН

Жовтень 23, 2023 | Новини | Переглядів: 556 | Коментарі: 0

У обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація книги «Призабуті імена: підпілля ОУН на Центральноукраїнських землях». Про це повідомив директор обласного краєзнавчого музею Борис Шевченко.

«Книга вийшла у серії «Визвольна боротьба. 1917-1991 роки». Над підготовкою видання працювали обласний краєзнавчий музей, Регіональний центр наукових досліджень з історії України та обласна організація Національної спілки краєзнавців України. Автором видання є відомий дослідник і краєзнавець Федір Шепель, а упорядники книги – Сергій Хмара та Артем Безшкуренко» – зазначив головний редактор книжкової серії «Визвольна боротьба. 1917-1991 роки» Борис Шевченко.

В основі книги лежать нариси відомого дослідника і краєзнавця Федора Шепеля, які були написані протягом тривалого часу (наприклад, деякі з історичних нарисів, що увійшли до цієї книги, вперше побачили світ у 1994–1996 роках). Без перебільшення можна сказати, що вказані матеріали є вагомим внеском в історіографію діяльності ОУН у 1940-х роках на Наддніпрянщині.

Окрім нарисів, до видання увійшли архівні документи з архівосховищ Галузевого державного архіву Служби безпеки України, архіву управління СБУ вКіровоградській області та Державного архіву Кіровоградської області, а такожзначна кількість ілюстрацій, зокрема світлин учасників національно-патріотичного підпілля, чимало з яких публікується вперше.

Книга найближчим часом надійде у бібліотеки, музейні заклади, а згодом її електронну версію буде розміщено у відкритому доступі. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool