У Кропивницькому представники райрад вчились працювати з електронними петиціями

Лютий 05, 2018 | Новини | Переглядів: 796 | Коментарі: 0

Вже два роки в Україні діють зміни до Закону України «Про звернення громадян» у частині появи нового інструмента електронної демократії – петицій.

Відповідно до чинного законодавства, всі органи місцевого самоврядування мають забезпечити своїм громадам право створювати електронні петиції на сайтах ОМС, наприклад, зареєструвавшись на сайті єдиної системи електронних петицій, як це зробила Кропивницька міськрада.

Промоніторивши ситуацію з сайтами ОМС Кіровоградської області, експерти АПН виявили, що далеко не всі з них мають спеціалізований розділ «електронні петиції». В більшості районів області не лише громада мало знайома з цим інструментом, але і представники влади.
Саме тому активісти Асоціації Політичних Наук провели тренінг для працівників органів місцевого самоврядування з районів Кіровоградської області, які відповідають за електронні петиції та звернення громадян.

На тренінгу представники районних рад області ознайомились зі змінами в законодавстві, які стосуються електронних петицій, навчились розраховувати кількість підписів, яка необхідна для підтримки петиції в тому чи іншому районі, розібрались з тонкощами процедури прийому, розміщення та розгляду електронних петицій, а також з особливостями збору підписів під петиціями, розміщеними на сайтах ГО.

Окрім цього, з представниками ОМС було проведено ряд симуляційних ігор, які були пов`язані з електронними петиціями. А також обговорено інші інструменти громадської участі, які передбачені чинним законодавством України, нюанси законодавства про оприлюднення відкритих даних і позитивні практики відкритості та прозорості, що успішно застосовуються в Україні.

Цей тренінг був першим у циклі тренінгів, запланованих АПН у рамках просування інструменту електронних петицій, як головного в адвокаційних кампаніях. Вже з другої частини лютого на експертів АПН чекає 5 тренінгів в районах області.

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool