У Кропивницькому православні святкували Яблуневий Спас

Серпень 20, 2017 | Новини | Переглядів: 1376 | Коментарі: 0

19 серпня Православна церква відзначала двунадесяте свято — Преображення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа. В народі це свято називають «Другим» або «Яблуневим» Спасом.

19 серпня в Благовіщенському храмі, як і у всіх храмах нашої Української Православної Церкви. відбулося святкове Богослужіння. Після завершення Божественної літургії за традицією цього святкового дня священики освящали молитвою та окропленням святої води виноград, яблука та інші фрукти, що віряни приносили до церкви.

Церковні свята призивають нас до єдності і в молитві, і в допомозі один одному, тому священнослужителі разом з помічниками відвідали та привітали і тих, хто в силу обставин обмежений в тих можливостях, що мають інші громадяни. Клірик Благовіщенського храму протоієрей Іоанн Верескун відвідав Кіровоградський психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням, привітавши зі святом пацієнтів і персонал соціально-медичного закладу. Після пастирського слова і спілкування з людьми отець Іоанн передав від громади Благовіщенського храму освячені фрукти і окропив всіх присутніх святою водою.

19 серпня в Благовіщенському храмі

А в той же час, настоятель храму протоієрей Євгеній Назаренко разом зхористами і вірянами вітав зі святом працівників і засуджених двох виправних закладів - Кіровоградського слідчого ізолятора і виправної колонії №6. Також від Благовіщенського храму ув’язненим передали свічки освячені яблука, та інші фрукти, мед,а також солодощі. На завершення, після пастирського привітання зі святом та кропленням святою водою всіх бажаючих, відбувся короткий молебень в тюремному храмі на честь священносповідника Романа, де священик і ув’язнені колонії помолилися за здоров’я і благополуччя рідних і близьких та за мир на Україні. Преображення Господнє, як і інші двунадесяті свята, має декілька днів післясвят і продовжується до 26 серпня. Таким чином, свято Дня незалежності відмічається в дні церковного святкування Преображення Господнього.

19 серпня в Благовіщенському храмі


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool